İzmir'in Eğitimi Çandarlı'da Masaya Yatırıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi gerçekleştirdiği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde düzenlendi.

İzmir'in Eğitimi Çandarlı'da Masaya Yatırıldı
Çandarlı Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı toplantının açılışına; Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve il şube müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürleri'ne hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Dağdelen, “Bugün şanslıyız. Şanslı insanları burada ağırlıyoruz. Çünkü bir kısım insanlar herhalde 1 senede bitki yetiştirirler, sebze yetiştirirler. Meyve yetiştirirler 5 – 10 senede yaparlar ama siz insan yetiştiriyorsunuz. Şanslı insanlarsınız. Sizler, asırlara, yüzyıllara hitap ediyorsunuz. Bir kişinin hanımefendi olabilmesi için eğitimin anneannesinden başlaması gerekiyor. Üç nesil eğitilmeden insanlar, toplumlar medeniyete ulaşamıyorlar. Bizim kültürümüzde iş bilenler ile bilmeyenler bir olur mu diyor. Bizim kültürümüzde ‘İlim ilim ilmektir. İlim, kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.’ diyor. ‘İrfanı hür insanlar yetiştirmek lazım.’ diyor.

Bütün bunlardan sonra sizler, bilenlerin yetiştirilmesi için, hepimizin aydınlanması için öncü insanlarsınız. Yöneticilersiniz bir de. Öğretmenlerden de daha ilerde. Onları yönetenler. İyi toplumlar yetiştirmek için çalışma yapıyorsunuz. Ben hepinize teşekkür ediyorum burada olduğunuz için. Bu yıl ki eğitim yılının önündeyiz. İnşallah, hayırlı bir eğitim ve öğretim yılı geçer.” dedi.

Dikili’de toplantı yapılacak bir mekan olmadığı için İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısını Çandarlı’da gerçekleştirdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, “Sağolsun Başkanımız bize ev sahipliği yaptı. Klimalarıyla, sağlıklı ve güzel toplantı salonu var. İnanın, ben Çandarlı’yı daha ilk defa görüyorum. Ve şu sunumdaki görüntüleri görünce şaşırdım yani. İzmir’de gerçekten böyle güzel bir belde, güzel bir sahil kenti var mıymış diye. En azından kuzeyde böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Foça’yı biliyoruz ama tam bir böyle insanın rahatlıkla kafasını dinleyeceği, tatil yapabileceği güzel bir beldeymiş burası. İnşallah Başkanım, bundan sonra sık sık geliriz. Arkadaşlarda bu vesile ile Çandarlı’yı tanımış oldular. Hem zeytini, doğası, yeşili hem de denizi ile güzel bir yer. İnşallah bundan sonra tatil amaçlıda geliriz ve burada dinleniriz. Çok teşekkür ederiz bize ev sahipliği yaptığınız için.” dedi.

Kaynak: İHA