Hayvanat Bahçesinin Minik Bakıcıları

Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nde hayvan bakımıyla ilgili eğitim alan çocuklar, bakıcı sertifikalarını aldı.

Hayvanat Bahçesinin Minik Bakıcıları
Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen sertifika törenine katılan Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki hayvanat bahçesinin sadece hayvanların sergilendiği hayvan hapishanesi konseptinden çok uzakta olduğunu bildirdi. Hayvanat bahçesinin, misafir edecekleri yabani hayvanların kendi ekolojilerine uygun doğal yaşam parkı şeklinde dizayn edildiğini kaydeden Üstünel, ''Bunun yanı sıra, hayvanat bahçesine başka misyon yüklemek istedik. Aynı zamanda Kayseri’de eğitim gören Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin stajlarını yapabilmeleri amacıyla ERÜ ile temas yaptık. Okullar açıldıktan sonra ilköğretim okullarını sırayla burada ağırlamak istiyoruz'' dedi.

Ramazan bayramından sonra okullar açılana kadar geçecek süreyi öğrencilerin boş geçirmemesi amacıyla velilerin rızasını alarak 20 kadar çocuğa hayvan bakımı konusunda eğitim planladıklarını ifade eden Ali Üstünel, ''Eğitimimiz, 19 Ağustos-6 Eylül arasında gerçekleşti. 10-15 yaş arası 20 kadar öğrenci hayvanat bahçesinde misafir edildi. Veteriner hekim ve öğretmenleri nezaretinde uygulamalı eğitime alındı. Eğitim çerçevesinde öğrencilerimize hayvanları yakından tanıtmak, hayvanların beslenme ve bakımları, bakıcıların nezaretinde yapılan pratik eğitimlerin yanı sıra teorik eğitimlerde söz konusu oldu. İnşallah bundan böyle bu eğitimimiz örnek olacak. Bundan sonra da belirli periyotlarda öğrencilerimizi misafir edip, hayvanların bakımları ve doğal yaşamlarını kendilerine sunacağız. Eğitime katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Törende daha sonra eğitime katılan 20 öğrenciye hayvan bakıcısı sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA