Enginyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt İl Başkanlığı görevinden istifa ederek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.

Enginyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı
Enginyurt, parti binasında düzenlediği basın toplantısında MHP olarak, Ordu’da adım atmadık ilçe, belde ve köy bırakmadıklarını belirterek, “Türkiye 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere çok az bir süre kalan dönem içerisinde bütün partiler aday tespitlerini ve adaylarını açıklıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ordu’da 20 aday gösterilecek olan birisi Büyükşehir, 19’u ilçe olmak kaydıyla seçim bölgemizde 15 ilçe adayını açıklayan ve yarın da Gülyalı ilçemizle birlikte 16.’sını açıklayıp, 20 Eylül’e kadar da 19 ilçeyi tamamlayarak ve bir siyasi hareket olarak Ordu’da bütün siyasi partilerin kat kat önünde gitmekteyiz. Siyasi partiler laf üretirken, halkın içine giremezken, halktan uzak salonlarda kendi insanlarına hitap ederken, biz Ordu’da MHP’nin adım atmadık ilçe, belde ve köy bırakmadık. Dolayısıyla bunun meyvesini de 2014’ün 30 Mart’ında toplamak istiyoruz” diye konuştu.

Adaylık sürecini ve hedeflerini paylaşan Enginyurt, “Hepinizin bildiği gibi Ordu Büyükşehir olması münasebetiyle MHP 19 ilçede iddialı olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’nde de kazanma inancında olan bir siyasi harekettir. Bu siyasi hareket Büyükşehir’e çıkaracağı adayla Ordu’nun makus talihini değiştirmeye karar vermiştir. MHP olarak Ünye’den başlayıp Gülyalı’ya kadar olan çizgide raylı sistemi ve yine Ordu merkezden Ulubey ilçesine kadar hayata geçireceği raylı sistemi gerçekleştirmek üzere, Ordu’yu arka illerle yani İç Anadolu ile bağlantıya geçirecek olan, Sivas-Mesudiye-Gölköy-Gürgentepe-Ulubey-Ordu yolunu, Niksar-Fatsa yolunu, Aybastı-Reşadiye-Çatalpınar-Kabataş- Ordu yolunu, Niksar-Akkuş-Ünye yolunu hayata geçirerek Ordu’ya canlılık kazandırmak üzere ve Ordu’da işsiz sayısını azaltmak, üretimi artırmak üzere, Ordu’nun nüfusunu 10 yılda 2 milyona çıkarmak şartıyla ve işsiz bir tane gencimizi sokakta kalmamak şartıyla bir şehri Orduluya yaşatmak adına MHP Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde iddialı ve kazanma azminde olan bir siyasi hareket olarak 2014’ün 30 Mart’ın da kendilerine yönetimin devredilmesini beklemektedir. Bunun içinde MHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı çok önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin 30 Eylül’de bütün Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını resmen açıklayacağını da sözlerine ekleyen Enginyurt, “13 aydan bu yana sürdürdüğüm MHP Ordu İl Başkanlığımı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak üzere bugün itibarıyla bırakıyor MHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oluyorum. İnşallah Cenab-ı Mevlam utandırmayacak partimizin genel merkezi layık görür ise Ordu’da MHP’yi belde belde, köy köy, gezerek sandıktan 3 Hilal’in çıkması için mücadele edeceğiz. MHP Genel Başkanımız sayın Doktor Devlet Bahçeli 30 Eylül’de Türkiye genelinde içerisinde Ordu’da dahil olmak üzere 30 Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını da resmen açıklayacaktır. Ben inanıyorum ki 2014’ün 30 Mart’ında sandıktan 3 Hilal çıkacak bu vesile ile Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA