Başbakan Erdoğan'ın lise yıllarına ait hiç yayınlanmamış fotoğrafı

Beyaz TV'de yayınlanan Usta'nın Hikayesi ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın lise yıllarına ait hiç yayınlanmamış bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın lise yıllarına ait hiç yayınlanmamış fotoğrafı
Başbakan Erdoğan, Beyaz TV'de yayınlanan Usta'nın Hikayesi belgeselinde kendi hayatına ilişkin daha önce kamuoyunun duymadığı bir çok ayrıntı ve anısını anlattı.

Şiir okuma yarışmasında elde ettiği birincilikle ilk kütüphanesine kavuşmasını anlatan Başbakan Erdoğan, tarihin tozlu sayfaları arasından bir fotoğraf karesinin de ortaya çıkmasını sağladı.

Başbakan, birinci olduğu yarışmaya Parla Şenol'un da katıldığını söyleyince ünlü sinema oyuncusu da yıllar önce geçildiği ismin bugünün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu öğrenmiş oldu.

Yarışmanın yapıldığı dönemde Yeşilçam'ın en önemli genç yıldızlarından biri olan Parla Şenol, kişisel fotoğraf arşivindeki tarihi kareyi de Sabah.com.tr okurlarıyla paylaştı.

Parla Şenol, Başbakan'ın birinci kendisinin ikinci olduğu şiir yarışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Yarışma 1973-74 yıllarında Milli Türk Talebe Birliği tarafından Cağaloğlu'ndan düzenlenmişti. Okullar üçer öğrenci ile temsil ediliyordu. Ben Cahit Sıtkı Tarancı'nın 35 Yaş şiirini okumuştum. Kaç senelik sinema oyuncusu, şarkıcı olarak katıldığım yarışmada ikinci olduğum açıklandığında içten içe jüriye çok kızmış, bu durumu gururuma yedirememiştim. Şiiri, çok güzel ve etkileyici bir şekilde okuduğumu düşünüyordum ve kesinlikle kazanmayı bekliyordum. Birinci olan ise, şimdi hangi şiiri okuduğunu hatırlamıyorum ama kahramanlık dolu bir şiir okumuştu. Evet kabul ediyorum, coşkulu bir şekilde okumuştu şiiri, ama gene de ben kazanmayı hak ettiğimi düşünüyordum. Şimdi, Usta'nın Hikayesi belgeseli yayınlandıktan sonra artık içim biraz daha rahat. Hiç olmazsa beni geçen talebenin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu öğrendim. Hiç değilse Başbakan'a geçilmişim.'

'Hem okulla hem de bireysel olarak katıldığımız yarışmada İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Tayyip Bey birinci, şimdi artık var olmayan bizim okulumuz Gayrettepe Site Koleji ve ben ikinci, Üsküdar Amerikan Kız Koleji ise üçüncü olmuştu.'

BAŞBAKAN BÖYLE ANLATMIŞTI
Başbakan Erdoğan Usta'nın Hikayesi'nde kitaplara ilgisi, ilk kütüphanesine nasıl sahip olduğu sorulduğunda, şiir yarışmasında birinci olmasının öyküsünü de anlatmıştı: 'O aralarda, şu anda mevcut gazetelerden bir tanesinin düzenlemiş olduğu bir şiir yarışması vardı. Türkiye Teknik Ressamlar Cemiyeti aslında düzenleyen. Fakat o dediğim grup da bir ödül koymuştu. Teknik Ressamlar Cemiyeti duvara monte bir kütüphane, yayın grubu da bir kitap serisi ödül olarak koymuştu. Mithatpaşa Kız Sanat Enstitüsü, Kız Meslek Lisesindeydi yarışma. O yarışmaya katılmıştık ve o yarışmada ben birinci olmuştum. Aklımda kaldığı kadarıyla 500 lira gibi bir para ödülü almıştık. O zaman o benim için çok büyük bir ödüldü. Bir taraftan duvara monte kütüphane, kitaplar falan, ilk aldığım ödül de buydu. Aklımda kaldığı kadarıyla iki tane şiir yarışma vardı biri buydu diğeri daha sonra olmuştu. O zamanlar çocuk rollerindeki artistlerden Parla Şenol vardı, onun da katıldığı bir yarışmaydı. Biz derece yaparak ben birinci oldum. O yarışmayı kazandık, kütüphanedeki ilk adımı atış, kendi kitaplarıma sahip oluş orada başladı.'

Başbakan Erdoğan'ın lise yıllarına ait hiç yayınlanmamış fotoğrafı