Aradan Geçen Bir Yıl Acılarını Dindirmedi

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de 25 askerin şehit olduğu, 3’ü asker 8 kişinin de yaralandığı mühimmat deposu patlamasının üzerinden bir yıl geçerken, patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un ailesi aynı günkü acıyı yaşadıklarını söyledi.

Aradan Geçen Bir Yıl Acılarını Dindirmedi
Ordulu olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un babası Hasan Akkuş ve Türkan Akkuş, evlatlarını kaybetmenin acısını halen yaşadıklarını ifade ederlerken, Baba Akkuş, patlamanın kaza olduğuna inanmadığını söyledi.

Baba Hasan Akkuş ve Anne Türkan Akkuş, Şehit Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş’un Eskipazar mevkiinde bulunan Garnizon Şehitliği'nde kabrini ziyaret ederken, gözyaşlarını tutamadı.

Baba ve anne evlatlarının mezarındaki fotoğrafını defalarca öperken, baba Hasan Akkuş, yaptığı konuşmada, “Ben bir yıldır ağlıyorum. İnsanlıktan çıktım. Benim ciğerim yanıyor. Başkada bir şey diyemiyorum. Evlat acısını tatmayan bilemez. Ben biliyorum. Evlat acısı tadanı şimdi anlıyorum. 25 tane evladımız öldü. Kaza deyip geçiştirmenin bir anlamı yok. Ben kaza olduğuna inanmıyorum. Doğudakilere şehit diyorlar, buna kaza demenin bir anlamı yok. Kesinlikle kaza olduğuna inanmıyorum. Ne olduysa bize oldu. Kimselere bir şey olmadı. Ateş orada arabanın üstüne düştü, burada bizim ciğerimize düştü. Yakıyor, halen yanıyoruz” şeklinde konuştu.

Anne Türkan Akkuş ise, “Bir yıldır acım aynı. Ben yavruma dayanamıyorum. Yavrumun acısı bugün olmuş gibi” diye gözyaşlarını tutamadı.
Kaynak: İHA