Afyonkarahisar'daki Yangın

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde dün çıkan yangında 2 ev ile 1 besihanenin kullanılamaz hale geldiği, 3 evde de hasar oluştuğu bildirildi.

Bayat'taki Büyük Mahalle'de dün akşam saatlerinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ilçeye giderek incelemelerde bulundu. Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin ve Kaymakam Bedirhan İmamoğlu'ndan bilgi alan Balkanlıoğlu, ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması talimatını verdi.

Evi tamamen yanan Şaban Savaş ile konuşan Balkanlıoğlu, can kaybından başka her şeyin bir çaresinin olduğunu ifade etti.

Daha büyük acıların yaşanmaması temennisinde bulunan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Allah'a şükredelim ki sağlığınız yerinde. Allah bir daha bunun gibi acı olayları yaşatmasın. Burada gördüğüm manzara karşısında tabii ki çok üzüldüm. Valilik olarak sizlerin hayatını devam ettireceği bir yer temin edeceğiz. Biz insanların en zor zamanında da yanında olmak için görev başındayız. Bu nedenle Afyonkarahisar Valiliği olarak yapılması gerekenler hususunda her türlü desteği vereceğiz."

Balkanlıoğlu, söndürme çalışmalarına katılan itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.

Evleri kullanılamaz hale gelen kişilere belediye lojmanlarının tahsis edileceği, bunun için de gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Ürün, evi zarar gören vatandaşlarla görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: AA