Afyonkarahisar’da 7 Evin Yanması

Afyonkarahisar’da dün meydana gelen yangının ardından 7 ev ve 2 samanlık kül olurken, gün ağardığında ise facianın boyutu daha net bir biçimde açığa çıktı.

Afyonkarahisar’da 7 Evin Yanması
Sabah olduğunda dumanların tütmeye devam ettiği enkazın maddi kaybının yaklaşık 800 bin TL olduğu bildirildi.

Bayat ilçesinde dün meydana gelen yangında birbirine bitişik 7 ev, 2 samanlık komple yanarken, yangının ilk belirlemelere göre evlerden birinde yaşanan elektrik kontağından çıktığı iddia edildi. Dün gece saat 03.00 sularından kontrol altına alınabilen yangının, sabah olduğunda enkazından dumanlar tütmeye devam ederken soğutma çalışmaların halen devam ettiği belirtildi. Yangının ardından bölgeye gelerek soğutma çalışmalarını yerinde inceleyen Bayat İlçe Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, dün akşam saatlerinde başlayan yangında 7 ev ve 2 samanlığın içerisinde bulunan eşyalar ile birlikte yandığını 2 evin ise ağır hasır aldığını söyledi.

Yangın felaketinin ardından zararın belirlenmesi için hasar tespit komisyonu kurulduğunu da dile getiren Ertekin, “Yangın büyük maddi hasarla atlatıldı. Sevindirici olan can kaybının yaşanmaması. Şuanda yapılan ilk tespitlere göre yanan ve zarar gören evlerin içindeki eşyalarla birlikte zararı yaklaşık 800 bin TL vardır. Evleri yanan kişilerin mağduriyeti yoktur. Hepsi akrabalarının yanına yerleştirildi. Yangında evi yanan 7 nüfuslu bir aile vardı biz ilerleyen günlerde onlara burada bir konut yapmayı da planlıyoruz” dedi.

Yangın babasının oturduğu evi yanan Menderes Savaş isimli vatandaş ise yangının maddi hasarlı atlatılmış olmasının yüreklerine su serptiğini ifade ederek, “Babamı küçük kardeşim yanına oldu. Ev sorunu çözülene kadar onun yanında kalacak, herhangi bir mağduriyet şuanda söz konusu değil” dedi.

Öte yandan, yangın sonrası bugün sabah saatlerinde ilçeye gelen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve Afyonkarahisar İl Afat ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinin de bölgede inceleme yaptıkları bildirildi.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından evlerin enkazlarının iş makinaları ile kaldırılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA