59 Yaşında Baha’yla Yeniden Duydu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen başarılı BAHA uygulamasıyla 59 yaşındaki hastanın yeniden duyması sağlandı.

59 Yaşında Baha’yla Yeniden Duydu
İşitme kaybı yaşayan ve bu nedenle işitme cihazı kullanan ancak fayda göremeyen Şadiye Emir’e (59), Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat etti. ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı doktorları Prof. Dr. Sema Başak, Yrd. Doç. Dr. Ceren Günel, Yrd. Doç. Dr. Aylin Eryılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Yeşim Başal'dan oluşan ekip tarafından ameliyata alınan Emir’e başarılı bir BAHA uygulaması yapıldı. Kemiğe sabit işitme cihazı uygulaması olan BAHA sayesinde Emir’in yeniden duyması sağlandı.

Şadiye Emir’in tedavi süreci hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Sema Başak, “BAHA veya kemiğe sabit işitme cihazı olarak isimlendirilen ve kulak arkasındaki kemiğe yerleştirilen cihaz ile hastamız yeniden duymaya başladı.

Çok ileri işitme kayıplılarda kullanılabilecek, gelişmiş tıp merkezlerinde ve geniş bir ekiple başarılabilen BAHA uygulamaları hastanemizde de yapılabilmektedir. Bu tedavi seçeneğini hastanemizde sunabilmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA