Uşak'ta ''Yeşil Alan İmara Açıldı'' Tartışması

UŞAK - CHP Uşak Milletvekil Dilek Akagün Yılmaz, İzmir- Ankara karayolu üzerindeki 571 metrekarelik alanın imar planında yeşil alan olarak gösterilmesine rağmen encümen kararıyla imara açılmasına tepki gösterdi.

İl başkanı Bülent Horasan ileparti binasında basın açıklaması yapan milletvekili Yılmaz, İzmir-Ankara karayoluna cephesi bulunan Ünalan mahallesindeki 571 metrekarelik arazinin imara açılmasını hukuksuzluk olarak değerlendirdi.

Arazinin, 1953 yılında hazırlanan imar planı ile yeşil alan olarak tasarlandığı ancak o tarihten itibaren bölgede çalışma yapılmadığını savundu.

Parti olarak her türlü hukuksuzluğa karşı geleceklerini belirten Yılmaz, imara açılan arazide bir restorant işletmecisinin bina yaptığını söyledi.

CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan ise yerel seçimler öncesi partide aday adaylığı süreciyle ilgili bilgi verirken bu güne kadar Uşak Belediye Başkanlığı adaylığı için Erkan Kurt, Ahmet Yılmaz, Kudret Erdem ve Özgül Budak'ın başvuru yaptığını açıkladı.

Basın toplantısının ardından milletvekili Yılmaz ve bir grup partili Uşak Adliyesi'ne giderek Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan hakkında, imar kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA