Tibet Yolculuğunda 5 Bin Kilometre Yürüdü

KAYSERİ - ESMA AYGÜN - Almanya'dan Tibet'e yürüyerek gitmek için 17 ay önce yola çıkan Stephan Meurisch, 5 bin kilometre yol kat ederek, Kayseri'ye ulaştı.

28 kilogram ağırlığındaki sırt çantası ve sempatik tavırlarıyla kentin sokaklarında dikkati çeken Meurisch, pastırma ve sucuk dükkanlarının yoğun olduğu Kazancılar Çarşısı'nda vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Yaz tatili dolayısıyla kentte bulunan gurbetçiler sayesinde esnafla iletişim kuran Meurisch'e esnaf, ücretsiz pastırma ve sucuk ikram etti.

Elektrik mühendisi 32 yaşındaki Meurisch AA muhabirine yaptığı açıklamada, Münih'te yaşadığını, yürümekten ve yeni kültürler tanımaktan zevk aldığını söyledi.

Yürüyerek Tibet'e gitmek için 17 ay önce yola çıktığını anlatan Meurisch, "Almanya'dan yolculuğa başladım. Edirne, İstanbul, Bursa, Konya gibi Türkiye'nin pek çok kentini gezdim. Günde 7-8 saat yürüyorum. Amacım yeni kültürler ve insanlar tanımak. Çok maceralı ve güzel bir yolculuk geçiriyorum. Şu ana kadar 5 bin kilometre yol aldım" dedi.

-Tarlalarda ve inşaatlarda çalıştı

Kültürleri daha yakından tanımak için yürüyerek yolculuk yaptığını ifade eden Meurisch, kimi zaman camilerde, parklarda kimi zaman ise tanıştığı insanların evlerinde konakladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Daha çok deniz kıyılarında yürüyorum. Kent merkezlerinde değil de köylerde ya da küçük yerleşim yerlerinde kalmayı tercih ediyorum. İnsanlar evlerine misafir ediyorlar ve çok iyi ağırlıyorlar. Kaldığım kentlerde kimi zaman çalışıyorum. Mısır tarlasında, inşaatlarda çalıştım. Bir kolejde kısa süreli öğretmenlik yaptım. Türkler çok samimi. Türk ailelerin yaşam biçimini görmekten mutluluk duyuyorum."

Meurisch, Türk yemeklerini de çok beğendiğini, Kayseri'nin sucuk ve pastırmasının meşhur olduğunu duyduğunu, en çok da pastırmaya sevdiğini dile getirdi.

Kaynak: AA