Afyonkarahisar'da Yangın

Bayat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Büyük Mahalle Savaş Sokak'taki 2 katlı ahşap bir evde henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki diğer ahşap evlere de sıçradı.

İlçede bulunan itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarında yetersiz kalması üzerine çevre ilçe ve beldelerden de takviye itfaiye ekipleri istendi. İş makinelerinin de yardımıyla yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınarak söndürülen yangında 6 ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine saat 20.50'de yangının çıktığı haberi geldiğini ve hemen itfaiyeye haber verdiğini söyledi.

İlçede 2 itfaiye ekibi bulunduğunu belirten Ertekin, "Evlerin ahşap olması ve bitişik nizam olması nedeniyle yangın kısa sürede diğer evlere de sıçradı. Şu an tam tespit yapamıyoruz. Sevindirici tarafı herhangi bir can kaybı yok. Mal kaybı var. Emirdağ, Gömü ve İscehisar'dan birer araç ilçemize intikal etti. Yanan 6 ev görüyoruz" diye konuştu.

Söndürme çalışmalarına katılan ve dumandan etkilenen bazı ev sahiplerine olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Kaynak: AA