Karabağ Azadlık Teşkilatı Başkanı Kazak Açıklaması

Karabağ Azadlık Teşkilatı Başkanı Akif Nağı Kazak, Karabağ'ın özgürlüğüne yeniden kavuşmasının ancak Türk dünyasının işbirliği ile mümkün olacağını söyledi.

Beraberindeki 15 kişilik heyetle MHP Gümüşhane İl Başkanlığını ziyaret eden Kazak, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerine ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bakü'nün Acıdere'deki Türk şehitliğinden aldığımız toprağı, Çanakkale Şehitliği'ndeki şehit mezarlarına serptik. Daha sonra ise Kocaeli ve Ankara'da ziyaretlerimiz oldu" dedi.

Kazak, "Karabağ savaşla geri alınabilir" ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

"Bu amaçla bir cemiyet kurduk. Bizim Karabağ'ı geri almamız için müttefiklerimiz olmalıdır. Ermenilerin arkasında dostları, onları himaye eden ülkeler var. Yardım eden ülkeler var. Azerbaycan'ın arkasında ise Türkiye'yi istiyoruz. Bizim arkamızda olsun, bize başka ülke lazım değil. Karabağ'ın özgürlüğüne yeniden kavuşması ancak Türk dünyasının işbirliği ile mümkün olur."

Kazak, Gümüşhane'de gerçekleştirecekleri çeşitli ziyaretlerin ardından Kars ve Iğdır'da da ziyaretlerde bulunacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA