Kahramanmaraş'ta 'Şalvar Güreşi Şampiyonası'

Kahramanmaraş'ta "Şalvar Güreşi Şampiyonası" yapıldı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve merkeze bağlı Dereköy muhtarlığı işbirliğinde Dereköy meydanında gerçekleştirilen şampiyonada, 9 ilden 210 sporcu mücadele etti. Etkinlikte, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı güreş ağası seçildi.

Kabakçı, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş Belediyespor adı altında kurulan güreş takımıyla başarıdan başarıya koşarak, birinci ligde yer aldıklarını belirtti.

Dereköylülerin ata sporu olun güreşte Kahramanmaraşlılara her zaman ilkleri yaşattığını ifade eden Kabakçı, "Eski milli güreşçiler Mehmet Esenceli ve Bekir Böke'nin Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyon olmasıyla Kahramanmaraş'ımıza kazandırılan spor salonu sayesinde binlerce sporcu yetiştirildi. Dereköyümüz de yiğitlerin harman olduğu bir köyümüz, 6 defa Avrupa şampiyonu ve Olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu da bu topraklarda yetişmiştir. Bu tür organizasyonlar ile güreş kültürümüzü yeniden canlandırmak istiyoruz."

Konuşmaların ardından güreş müsabakalarına geçildi. Güreşçilerin kıspet yerine kısa şalvar giydikleri müsabakalarda, renkli görüntüler yaşandı.

Şampiyonada, başpehlivanlığı rakibi Şakir Bozkur'u sayıyla yenen Sait Bingöl elde etti. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren İsmet Çiftci, Ahmet Gizir, Harun Söyler, Nuh Göz, Ertuğrul Kahveci, Fatih Önalan, Gökhan Zorba, Kazım Sarıkaya, Halil İbrahim Bodur, Mustafa Ekici ve Halil İbrahim Mercimek'e ödülleri verildi.

Kaynak: AA