Büyükçekmece’de Parklar 'Engel” Tanımıyor

Büyükçekmece Belediyesi, engelli çocukların yaşıtları gibi parkta rahatlıkla koşup oynaması için “engelliler parkını” hayata geçirdi.

Büyükçekmece’de Parklar 'Engel” Tanımıyor
Fiziksel engel taşıyan ve taşımayan çocukların kullanımına uygun olarak dizayn edilen engelliler parkı, Büyükçekmece’de hızla yayılmaya başlıyor.

Büyükçekmece Belediyesi yaşamlarını genellikle toplumdan yalıtılarak evde geçiren engelli çocukları, diğer çocuklarla, sokakla ve toplumla buluşturacak bir projeye daha imza attı. Büyükçekmece Park Bahçeler Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu proje ile Barış Manço parkında yapılan çocuk parkı çocukların ve engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama fiziksel açıdan gelişimlerine fayda sağlanması amaçlanıyor.

Engelli parkıyla amaçlarının engelli olan ve engelli olmayan çocuklarımızın bir araya gelerek vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Engelli Parkı Projemiz farklı olduğu kadar örnek bir proje olarak göze çarpıyor. Büyükçekmece Barış Manço Parkı’nda yapılan engelli parkımız, hizmete açıldı. Amacımız, engelli olan ve engelli olmayan çocuklarımızın bir araya gelerek vakit geçirmelerini sağlamak. Bununla birlikte parkımızda kum havuzu da bulunacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Akgün, "Bu tür sosyal duyarlılık projelerimizle engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve göz önünde olmalarını sağlayarak toplumun dikkati toplamak amacıyla çalışmalarımız sürecek" dedi.

Kaynak: İHA