'Sağlıkta Hizmet Günleri' Sempozyumu

Ordu'da, kamu ve özel sektörde görev yapan sağlık çalışanlarını bir araya getirmek amacıyla "Sağlıkta Hizmet Günleri" Sempozyumu düzenlendi.

Kültür Sanat Merkezinde başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Başkanı Opr. Dr. Coşkun Avcı, sempozyumun, sağlık çalışanları arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür eden Avcı, "Alanında son derece etkili hocalarımızı davet ettik. Aynı zamanda sosyal etkinliklerimiz olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde de bu tür etkinliklerin fazlalıkla yapılmasını, birlik ve beraberliğimize her zaman bu şekilde destek olunmasını temenni ediyorum" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise sempozyumun, ayırt edilmeksizin sağlık çalışanları arasında iş birliğinin artırılması adına yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "Refahı artırma adına bütün kesimlerin birlikte çalışması önemli" diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da Sağlık Bakanlığı'nın hızlı gelişen bir bakanlık olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sağlık her şey ve en önemli konu. Bakanlığın güzel icraatlarından biri de evde bakım hizmetleri. Bu anlamda ziyaret programlarım kapsamında bizi Kumru ilçesinde bir yaşlı amcanın evine götürdüler. Bence evde sağlık hizmeti, sağlıkta önemli devrimlerden biri. Yatalak olup gitmekte zorlanan hastalar artık kendi evinde, kendi adresinde sağlık hizmeti almaya başladı.

"

Sempozyum Onursal Başkanı, Ordu Valisi Kenan Çiftçi de "Sağlığın en güzel olduğu ve oksijenin en bol olduğu yere hoş geldiniz" diyerek, "Karadeniz'in en güzel sahillerinin olduğu, en güzel yaylalarının olduğu, yeşilin en güzel tonlarının olduğu, mavisinin insanın içini gıdıkladığı en güzel şehrimize hoş geldiniz. Bu kadar güzel şehir olunca ve oksijeni ile tabiatıyla güzel olunca tabi ki burada her şey konuşulabilir. Büyüklerimizin dediği gibi her şeyin başı sağlık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sempozyum, oturumlar ile devam etti.

Kaynak: AA