Mostar Heyetinden, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Kayseri'nin kardeş şehri Mostar'dan gelen Şehir Konseyi Başkanı Murat Çoriç başkanlığındaki heyet, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ı ziyaret etti.

Aydın, ziyarette yaptığı açıklamada, Kayseri polis teşkilatı ile Mostar polis teşkilatı arasında kardeşlik köprüsü kurulduğunu söyledi.

Suçla mücadelede dünya polis teşkilatlarının işbirliği içerisinde bulunmaları gerektiğini ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Kayseri'nin doğuyu batıya bağlayan geçiş güzergahı üzerinde bulunması ve sanayi şehri olmasından dolayı bir takım suçlar işleniyor. Ancak İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer kurumların çalışmaları ve vatandaşın hoşgörüsü sayesinde Türkiye'nin en huzurlu illerinden birisi oldu Kayseri. Türk polis teşkilatının özellikle toplumsal olaylara müdahale konusundaki tecrübelerini diğer ülke polis teşkilatları ile paylaşıyor. Hollanda ve Almanya polis teşkilatları ile de ortak projelerimiz bulunmaktadır. Ziyaretlerimizde Mostar polisinin de dinamik ve kararlı bir yapıya sahip olduğunu gördük. Mostar polisi ile tecrübe paylaşımında bulunmak istiyoruz."

Murat Çoriç ise kenti ziyaretlerinde emniyet teşkilatı ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kayserililer'den görmüş oldukları samimi ve içten davranıştan dolayı çok memnun kaldıklarını belirterek, "Kayserinin huzurlu bir kent olduğunu hissediyoruz. Mostar'a yapılan ziyaret kardeşliğin bir göstergesi oldu. Mostar'da da polis teşkilatının işi zor ve orada da birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Kayseri polis teşkilatının uyuşturucu ile mücadeledeki tecrübelerini Mostar polisi ile paylaşacağına inanıyoruz. Bizi ağırladığı için Kayseri Emniyet Müdürlüğüne teşikkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA