'Dışarıdaki Hayat' Projesi

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) katkılarıyla yürütülen ‘Dışarıdaki Hayat’ projesi kapsamında organize edilen seminer, gala gecesiyle sona erdi.

'Dışarıdaki Hayat' Projesi
Emet Termal Resort Otel'de yapılan geceye, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Pazarlar kaymakamı İshak Çınar, Şaphane kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Emet Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Pakır, Emet Garnizon Komutanı Yasin Bedir, Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

Gecede ilk olarak Kütahya Sakatlar Derneği üyesi Mustafa Mutlu, gecemin anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Mutlu gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mutlunun ardından söz alan Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, engelli vatandaşlarımızın bizlere baktığında sadece kalbimizi gördüklerini ve bu yüzden onları unutmamızın mümkün olmadığının altını çizerek, "Doğuştan oluşan engeller kader ama daha sonra insan vücudunda oluşacak engellere neden olan olayları azaltmak bizlerin görevidir. Ülkemizde trafik kazaları sonucu oluşan engelli sayısında çok ciddi azalma var. Bunun sebebi yapılan hizmetlerdir. Hizmetin kalitesini artırırsak daha sonra meydana gelecek olayları ortadan kaldırmalıyız. Kütahya Sakatlar Derneği Başkanımız Hatice hanım diyor ki; ‘engelli vatandaşlarımız, dışarıya cıkamıyor, çıkmaktan utanıyor.'Onlar değil onları dışarı çıkartmayanlar utanmalıdır" diye konuştu.

Emet Kaymakamı Kaya’nın ardından Kütahya Sakatlar Derneği üyesi Ayşe Mine Cankılıç’ın yazdığı bir yazı ailesi tarafından birlikte okundu. Ayşe Mine Cankılıç’tan sonra sahneye çıkan Canan Yıldırım Ceylan’ın okuduğu şiir salondaki herkesi gözyaşlarına boğdu.
Gecenin finalinde ise engelli vatandaşımız ses sanatçısı Nasuh Gökduman, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla salondakileri eğlenceli dakikalar yaşattı.
Kaynak: İHA