Chp Afyonkarahisar İl Teşkilatı'nda 'eğilim'Yoklaması

Yerel seçimler öncesi Afyonkarahisar’a bağlı bazı ilçelerdeki adaylarını belirlemek için harekete geçen CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı, 3 ilçe ve 1 beldeyi kapsayan eğilim yoklaması başlattı.

Chp Afyonkarahisar İl Teşkilatı'nda 'eğilim'Yoklaması
Çobanlar Evciler ve Dazkırı ilçeleri ile Dereçine beldesinde yapılacak eğilim yoklamasında gözetmenlik yapacak olan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Daha önceden belirtilmesine rağmen gözetmen olarak yoklamada görev alacakları bildirilen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt basın toplantısına katılmadı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, yapacakları yoklamada asıl amaçlarının; kentleri, ilçe ve beldelerde sosyal, demokrat ve adaletle belediyecilik yapacak olan adayları belirlemek olduğunu kaydetti.

30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğu vurgusunu yapan Toptaş, “Yönettiğimiz kentlerde yaşayan hemşehrilerimize sosyal demokratların nasıl yaşam alanları oluşturduklarını, sosyal yaşam kalitelerini, eğitimdeki kaliteyi, yurttaş arasındaki kaliteyi nasıl yükselttiğini göreceğiz. O bizim birinci görevimiz. Bu seçimlerde bunları başarmak istiyoruz" dedi.

“PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ ÇALIŞTIRACAĞIZ”
Basın toplantısında konuşan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise, yapılacak olan yoklama ile parti içi demokrasiyi çalıştıracaklarını kaydetti.

Seçimden önce yoklama sayesinde adayların parti üyeleri tarafından belirlenmesinin daha sağlıklı olacağını dile getiren Demiröz, “Partililerimizin belirleyeceği adaylarla yola çıkmamamız, partimiz için daha sağlıklı olacaktır. Diğer bir taraftan bu yoklama daha demokratik olacak, kişinin adaylığını bir kişinin iki dudağından çıkan söze bırakmamış olacaktır” dedi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşmaların ardından Çobanlar Evciler, Dazkırı ilçeleri ile Dereçine beldesinin belediye başkan aday adayları basına tanıtıldı.
Kaynak: İHA