Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Emet’te Buluştu

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı’nca (ZEKA) onaylanan "Dışarıdaki Hayat" projesi kapsamında Emet‘te bir araya gelen 25 engelliye eğitim semineri verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi Emet’te Buluştu
Merkezi Kütahya'da bulunan ve Afyonkarahisar,Manisa, Uşak illerini de kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2013 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sundukları "Dışarıdaki Hayat" projelerinin kabul edilmesinin ardından 1. Grupta 25 engelli vatandaş ve ailelerinin Yoncalı Nehir otelde konaklama ve eğitim seminerine alındığı belirten TSK Kütahya Subesi Başkanı Hatice Yakar, "Kütahya'da 2004 verilerine göre 10 bin 800 tespit edilebilmiş engelli vatandaşımız var. Yeni envanter ise çıkarılıyor. Biz bu rakamların 15 binin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Kütahya ilimizin 12 ilçesi genelinde yaşamakta olan ortopedik engelli kadın-erkek birey ve ailelerin sosyal yaşamlarında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan projemiz in 2. Grubu ile Emet termal resort tesislerinde bir araya geldik. Bu eğitim programı öncelikle engelli insanların yaşadığı yaşamsal kısıtlı faktörlerin nedenlerinden dolayı şehirden uzak yaşamakta olan, belki bugüne kadar şehre dahi gidememiş, kendi aileleri ve yakınları dışında bir arkadaş çevresi edinememiş, şehir hayatının sosyal yaşam aktivitelerinden mahrum kalmış, kendisi ve ailesinin de diğer sağlıklı insanlar gibi yerel yönetimler nezdinde olsun, okul ve buna benzer alanlarda olsun haklarının olduğunu öğrenememiş bireylere yöneliktir. Projemiz, tanıyıp belirlediğimiz ilimize bağlı 12 ilçemizde hedeflediğimiz 100 ortopedik engelli ve aileleri veya refakatçi yakınları olmak üzere genel toplam 200 kişi sayısınca dezavantajlı gurupları bilinçlendirmeye, toplumla bütünleşmeye, kaynaşmaya, özgüvenlerini sağlamaya, haklarına ve sosyal yaşamlarına dair konunun uzmanları aracılığıyla eğitim seminerleri organize etmeye hizmet edecektir" dedi.

9 aylık bir zaman dilimi kapsayan ve 4 grupta 200 engelli ve ailesinini katılacağı projenin 2. Bölümünde Emet ilçesinde bulunan termal tesislerinde konaklayan gruba otel yönetimi de hoş bir sürpriz hazırladı. Emet Termal Resort Müdürü Mesut Terziler ve Müdür Yardımcısı Mustafa Hügül, seminerler öncesi düzenlenen müzikli eğlence ile engelli vatandaşların gönüllerince eğlenmesini sağladılar.

Otel yönetimince hazırlanan pastayı beraberce kesen engelli vatandaşlarımıza a “Dışarıda hayat”ın var olduğu gösterilmeye çalışıldı.

Bütçesi 164 bin TL olan projenin, yüzde 90'ına tekabül eden 148 bin TL'si Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Dışarıdaki hayat” etkinliklerinin Emet bölümü protokolünde katılacağı bir gala gecesi ile tamamlanacak.
Kaynak: İHA