Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bartın'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bartın'ı sel riskinden kurtaracağız" dedi.

Eroğlu, Bartın'da bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, kentle gönül bağlarının olduğunu söyledi.

Türkiye'nin pek çok yerinde bozkır bulunduğunu belirten Bakan Eroğlu, daha yeşil bir ülke bırakmanın görevleri olduğunu dile getirdi.

Eroğlu, Bartın'a 40 milyon lira tutarındaki 20 müjdeyle geldiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunları bir bir gerçekleştireceğiz. Bartın çok büyük sel riski altında. Bunu 1998'de yaşadık. Buradaki sel riskini çok iyi biliyoruz. Çözüm için dere ıslahları lazım. Yukarı havzalarda orman teşkilatımızın ağaçlandırma ve teraslandırma çalışmaları gerekiyor. Ayırca barajların ve göletlerin yapılması şart. Bartın Irmağı'nda ise ıslah gerekiyor. Bartın'ı sel riskinden kurtaracağız."

Bartın Irmağı'nda bugün tekne gezisi yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Irmakla ilgili proje çalışmamız devam ediyor. Bartın Irmağı'nı Venedik benzeri yapacağız. Sadece dere ıslahı olmayacak, peyzajı, yat iskeleleri ve gezinti alanları düşünüyoruz" diye konuştu.

Veysel Eroğlu, dünyada cenneti görmek isteyenlerin Bartın'a gelmesi gerektiğini ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarından fikir ve projeler beklediklerini dile getirdi.

İmkanlarının artık geniş olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, estetiğe önem verdiklerini, derelere de bunu yansıtacaklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ile Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencer, Eroğlu'na kentle ilgili kitap hediye etti.

Kaynak: AA