Manisa'da E-fatura Semineri

Manisa Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası, üyelerine yönelik “e-fatura ve e-defter” konuları hakkında seminer verdi.

Manisa'da E-fatura Semineri
Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Muhasebe Koruma Eğitim Danışmanı Nazmi Gürs konuşmacı olarak yer aldı. Eğitimlerin açılışında bilgi veren Başkan Sadık İrier, “2010 yılında 397 sayılı Vergi Usul Kanunu tebliğiyle hayatımıza giren, işverenleri, işletme sahiplerini, mali müşavirlerden ziyade bunları çok daha yakından ilgilendiren bir konu. 2013 yılı itibariyle başvurular 1 Eylül itibariyle sona erdi. 2011 yılı itibariyle limiti petrol türevi ürünlerde, madeni yağ işi yapan firmaların 25 milyon TL, diğer ÖTV kapsamına giren inşaat kısımlarında ise 10 milyon TL işlem hacmi olan işletmeleri kanun kapsamı içerisine alıyor. 26 bin firma sahibi bu konuda başvuruda bulunmuş. Biz bunun ilk adımını eğitim çalışması anlamında atıyoruz. İnşallah bu çalışmalar yarınlara çok ışık tutacaktır. Ancak eksik kalan konular var. Bakanlıktan talebimiz bu konularda bizleri aydınlatmalı. Şirket sahipleri bu konular hakkında bilgilenmeli. 2-3 aylık dönemde bakanlığın bu çalışmayı yapacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Başkan İrier konuşmasına şöyle devam eti: “E-fatura’nın kayıt dışı ekonomiyle mücadele önemli bir çalışmadır. Kayıt dışının önlenmesi açısından önemli bir adım olarak görüyorum. Maliye Bakanlığını bu yönde doğru bir adım atmış olarak görüyoruz”
Muhasebe Koruma Eğitim Danışmanı Nazmi Gürs, e-faturanın dünyada en çok AB, ABD gibi ülkeler yerine Güney Amerika ülkeleri olan Şili, Brezilya, Meksika gibi ülkeler olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de ise yeni yeni gelişmeye başladığını dile getirdi.
Kaynak: İHA