Bartın'da Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'yi 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi bahçesinde Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında düzenlenen fidan dikimi ile 1 tesisin açılışı ve 3 tesisin toplu açılışı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kente "heybesi dolu" geldiğini söyledi.

Kente 40 milyon lira maliyetli 20 proje müjdesiyle geldiğini belirten Eroğlu, Bartın'a daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bakan Eroğlu, kenti 1998'de yaşanan sel felaketiyle hatırladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"O dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İSKİ genel müdürüydüm. O zaman Bartın'da çok büyük bir sel felaketi oldu. Başbakanımız 'Biz buraya derhal ekip gönderilim' dedi.

Ben de bütün ekipmanımız ve 2 bin kişiyle buraya geldim. Burada vatandaşlarımıza çok büyük yardım yapmıştık. Bartın Irmağı'nın denize çıkış noktasına neredeyse dağ kayacaktı. Irmağın denizle irtibatı kesilecekti. Oradaki dağı sessiz sedasız kaldırdık. Bartın'ı da çok büyük bir felaketten kurtardık. Bunun kitabını yazacağım."

Dere ıslahlarına çok önem verdiklerine işaret eden Eroğlu, Bartın Irmağı'nı peyzaj düzenlemesiyle dünyanın en güzel ırmaklarından birisi haline getireceklerini, estetiğe çok önem verdiklerini vurguladı.

-Baraj inşaatları

Kentteki Kirazlıköprü Barajı inşatının daha önce "kaplumbağa hızıyla" ilerlediğini dile getiren Eroğlu, "Bunu çok hızlı şekilde yapacağız. Kozcağız'da 'baraj istiyoruz' dediler. Projenin yapım talimatını vermiştik. Kozcağız Barajı'nın her şeyi bitti, yapım ihalesini yapıyoruz. Bu sene belki temel atacağız. Bizim açımızdan her şey millet içindir. Çok büyük hizmetlere imza atıyoruz" diye konuştu.

-Türkiye'nin 2023 hedefi

Büyük hedefleri olmayan milletlerin tarih sahnesinden silineceğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Hedeflerimizi birlikte hayata geçireceğiz. Türkiye'yi 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 20 milyonluk milli eğitim camiasının her bir ferdi için fidan dikeceklerini sözlerine ekledi.

-Diğer konuşmacılar

Vali Ali Çınar da Bartın Irmağı'nın çok kıymetli bir değer olduğunu ancak bunu yeterince kullanamadıklarını belirterek, ırmağı deniz ulaşımında ve turizm faaliyetlerinde kullanmak istediklerini aktardı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bugüne kadar kentte çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini, yatırımların da devam ettiğini söyledi.

DSİ Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir ve Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi de kentte uygulanan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, diğer ilgililer ile öğrencileri kürsüye çağırarak tesislerin temel atma ve açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra öğrencilerle okulun bahçesine fidan diken Eroğlu, öğrencilere fidan dağıttı.

Kaynak: AA