'Bak Ben Yaptım” Projesi Hayata Geçiyor

Hatay’ın Erzin ilçesinde Kadın Dayanışma Derneği, SODES programı kapsamında engellileri meslek sahibi yapmak için “Bak Ben Yaptım” projesini hayata geçiriyor.

'Bak Ben Yaptım” Projesi Hayata Geçiyor
Projenin tanıtımı Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Projenin tanıtımında konuşan ilçe Kaymakamı İskender Yönden, engelli öğrencilerin el becerilerini geliştirmesi için bu projeyi hayata geçiren Kadın Dayanışma Derneği üyelerini ve SODES ekibini tebrik ederek, “Bu çocuklar hepimizin, engelli diye sahiplenmemek mümkün değildir. Kaymakamlık olarak bu ve buna benzer projelerle karşımıza çıkanları sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi.

Erzin Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Songül Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmada derneğin kuruluşundan bu yana yaptığı en önemli projelerden birinin “Bak Ben Yaptım” projesi olduğunu belirtti.

Karaosmanoğlu, “İlçemizde engelli öğrencilerimizin el becerilerini geliştirme projesidir. Dernek olarak hazırladığımız bu proje SODES programı kapsamında kabul edilmiş olup, bu projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. Özel Papatya Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerimizi proje kapsamında el becerilerini geliştirmek için Kadın Dayanışma Derneği olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Tanıtım toplantısına katılan Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz salonda bulunanlara slayt gösterilerle sunum yaptı. Sunum sonrası engelli öğrencilerin aileleri Yrd. Doç Dr. Ayşegül Şükran Öz ile özel görüşme yaptılar. Daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirip, Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği yemeğe katıldılar.
Kaynak: İHA