Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bartın'a Gelecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış ve temel atma törenine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere yarın Bartın'a gelecek.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eroğlu'nun katılımıyla taşkın koruma tesisinin temel atma ve açılışlarını gerçekleştireceklerini bildirdi.

İktidarlarında il genelinde, 19 taşkın koruma inşaatını tamamladıklarını, 12'sinin yapım sürecinin devam ettiğini, 25'inin de proje ihalesinin yapıldığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Bartın il merkezi ilçe, belde ve köylerimizde taşkın riskini ortadan kaldırmak için büyük mesafe aldık. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun yarın Bartın'a yapacağı ziyaret kapsamında taşkın koruma tesislerinin temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştireceğiz. 27 Ağustos'ta ikmal ihalesi gerçekleştirilen Kirazlıköprü Barajı ile 24 Eylül'de ön yeterlilik yapım ihalesi yapılan Kozcağız Barajı ile Bartın Irmağı ile yan kolları rekreasyon ve ıslah projeleri ile ilgili incelemelerde bulunacak. Eroğlu ayrıca il danışma meclisi toplantısına katılacaktır."

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan da açıklamasında, Bakan Eroğlu'nun, tekne ile ırmak gezisi yapacağını ve bunun kent için hayati önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: AA