Öğrencilere İstanbul ve Çanakkale Gezisi

İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Edeler diyarından şehitler mekanına" projesi kapsamında 75 öğrenci, İstanbul ve Çanakkale gezisine gönderildi.

Geziye gidecek Nurhak Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan 75 kişi için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, burada yaptığı konuşmada, kardeşler diyarı olan Kahramanmaraş'tan şehitler diyarı Çanakkale'ye gidecek öğrencilere oraların tarihi değerlerini anlamalarını istedi.

Bu coğrafyada kardeşliğin tarih boyunca devam ettiğini belirten Aşık, "İnsanlık adına tarihte insanlarımız, insanlık dersi verecek şekilde sömürge yapmadan gittikleri yerlere medeniyet götürmüş. Ecdadımızın, medeniyet götüren geçmişimizin, onurlu tarihini geleceğe taşıma, rol ve model olma adına çok önemli bir dönemi geçireceksiniz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise değerleri yerinde görmek suretiyle gerçek eğitimin nasıl olması gerektiğinin bir örneğini emniyet teşkilatının gerçekleştirmiş olduğunu söyledi.

Birlikte olmanın en temel öğesinin cömertçe sevmekten geçtiğini vurgulayan Alkan, "Ülkemiz konum itibariyle dış güçler tarafından geçmişten beri hep göz dikilmiş, birliğimizi ve bütünlüğümüz bozmak için üzerinden oyunlar oynanmış, savaşlar yapılmış ve bizi zayıf düşürmeye çalışmışlar. Biz millet olarak bunlara bu fırsatı vermemişiz" ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş-ı Veli'den Pir Sultan Abdal'a, Mevlana'dan Yunus Emre'ye kadar bu değerlerin Türkiye'nin bir zenginliği olduğunu vurgulayan Alkan, bu değerleri yerinde görmenin öğrenciler adına güzel ve anlamlı olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler uğurlandı.

Kaynak: AA