Başkentliler Görme Engelli 'Fati” İle Yürüdü

Başkent’te yaşayan engellilere pek çok hizmetiyle yaşam desteği sunan Büyükşehir Belediyesi, “birlikte yaşama” kültürünü artırmayı hedefleyen “Fati İle Birlikte Yürüyoruz” etkinliğine de tam destek verdi.

Başkentliler Görme Engelli 'Fati” İle Yürüdü
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneği ile ortaklaşa, 81 ilde eşgüdümlü olarak düzenlenen etkinlikte, yüzlerce Başkentli “Fati” isimli görme engelli karakter ile Tandoğan’dan Beşevler’e yürüdü.

“FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye ile Buluşuyor” etkinliğine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, görme engelli Milletvekili Lokman Ayva, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, STK temsilcileri ile Fati maskotu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tandoğan’dan Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nun bando takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Beşevler’e kadar sürdü. Yürüyüş boyunca katılımcılar ellerinde dövizler ve balonlar taşıdı. Yürüyüşe en önde eşlik eden görme engelli karakter Fati ise özellikle öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Beşevler’de yapılan konuşmalarda ise engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmaya yönelik farkındalık oluşturmaya dikkat çekildi.

ASAN: “IŞIK ANKARA’DAN YAYILIR”
Bakan Yardımcısı Asan, Büyükşehir Belediyesi’ne etkinliğe verdiği destek ve engellilere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, Bakanlığın hizmetlerini anlattı. “Birlikte Yürüyoruz” etkinliğinin 81 ilde aynı anda yapıldığını dile getiren Asan, “Işık Ankara’dan yayılır. Bilgi ve tecrübe Ankara’dan yayılır. Bu proje de diğer 80 ilimize Ankara’dan yayılıyor” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Asan, Fati isimli karakterin engellilerle birlikte yaşama kültürünü geliştirici pek çok etkinlik ile sınıflarda, kamu spotlarında yer alacağını dile getirdi.

İstanbul Milletvekili ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva da konuşmasında katılımcılara teşekkürlerini sunarak, “Bu yürüyüş adımları inşallah geleceğin adımlarını kuracaktır” dedi.

GÖKŞİN: "TÜM TÜRKİYE BİR OLDUK"
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ise engellilere yönelik her türlü desteği sağladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bugün tüm Türkiye bir olduk. Bugün tüm ülke tek bir kalp olarak atıyoruz. Engelli kardeşlerimizle birlikte yaşama kültürümüze destek olmak için buradayız. Hepimiz birer engelli adayıyız. Daha duyarlı, daha anlayışlı ve daha yardımsever birer vatandaş olarak, hep birlikte yaşamayı öğrenelim.”
Gökşin, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerini rakamlarla aktardı.

NEVİN GÖKÇEK: "HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ"
Nevin Gökçek ise konuşmasında bir arada, birlik içinde olmanın anlamına dikkat çekti. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için 365 gün duyarlılık göstermek gerektiğini vurgulayan Nevin Gökçek, engelli öğrencilerin normal okullarda karma eğitim almasını desteklediğini dile getirdi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu da belirten Gökçek, “Eskiden engellilerimiz evlerinde saklanıyordu, dışarıya çıkarılmıyordu, utanılıyordu. Aslında utanılacak bir şey yok. Şu andan itibaren bizim de ne olacağımız belli değil. Rabbim şu anda gözlerimizi bizden alabilir. Göremeyebiliriz. Ama gönül gözümüz kapanmasın. Gözlerimiz gönül gözüyle görsün” diye konuştu.

Ankara’da çok yer gezdiğini söyleyen Nevin Gökçek, devletin engelli ailelerine verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, ekonomik şartlar düzelince ailelerin çocuklarına daha iyi bakabildiklerini vurguladı

Kaynak: İHA