Ödül Kazanan Öğrencilerden Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Ziyaret

Kayseri’de Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda ödül kazanan öğrencilerden Esnaf ve Sanatkârlar odasını ziyaret etti.

Ayşe Baldöktü Merkezi Eğitim Merkezi, İncesu Endüstri Meslek Lisesi, Hisarcıklıoğlu Fen Lisesinin katıldığı ziyarette şiir dalında 1. olan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Eren Başayiğit ile kompozisyon dalında 1. olan İncesu Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Hasan Sefa Öztaş ödüllerini Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Alan’dan aldı.

Dereceye giren örgencilerin ödüllerini veren Başkan Alan “Bugün okullarımızdan Esnaf ve Sanatkârlar Odasına ziyarete geldiler. Çok mutlu olduk özellikle şiir dalında Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Eren Başayiğit 1. olmuş tebrik ettik ve hediyesini verdik. İncesu Meslek Lisesi’nden Hasan Sefa Öztaş yine kompozisyon dalında 1. olmuş ‘Dünden Bugüne’ adlı kompozisyonla. Müdürleriyle beraber geldiler. Çok memnun olduk çiçek gibi yavrular çiçek getirmişler” diye konuştu.

Başkan Alan “Tabi bildiğiniz gibi Ahi Evran etkinlikleri 81 ilde coşku ile devam ediyor. Pazartesi günü Ahi Evran Zaviyesi’nde kutlamalar oldu. Yılın Ahisi ve Türkiye’nin Ahisi Kayseri’den seçildi. Şed kuşatma töreni yapıldı. Şed kuşatma töreni ile kalfalıktan ustalığa geçiş dönemi canlandırıldı. Melikşah üniversitesi uluslar arası Ahilik sempozyumu devam ediyor. 100’e yakın bilim adamı katıldı.

Buğun öğleden sonra sona erecek onu da kitap yapıp ilgililere dağıtacağız” dedi.

Kaynak: İHA