Kavşak ve Sinyalizasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Kastamonu Belediyesi tarafından Ulaşım Düzenleme ve Trafik İyileştirme Projesi kapsamında yürütülen geometrik düzenleme ve sinyalizasyon sistemi yenileme çalışmaları devam ediyor.

Kavşak ve Sinyalizasyon Çalışmaları Devam Ediyor
Kastamonu’nun önemli trafik noktalarından olan ve onlarca ölümlü kazanın yaşandığı Taşköprü Caddesi’nde Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından döner kavşak ve sinyalizasyon çalışmalarına başlandı.

Kastamonu Belediyesi’nin şehrin belirli noktalarında yürüttüğü döner kavşak çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, tamamlanmış olan yollar üzerinde ana arter kavşaklarda alt yapı çalışmaları bitirilerek yeni trafik lambaları yerlerine konuldu. Belediyenin Ulaşım Düzenleme ve Trafik İyileştirme Projesi kapsamında yürüttüğü kavşak düzenlemelerinin sonuncusu ise Taşköprü Yolu üzerinde bulunan ve birçok ölümlü kazanın yaşandığı DSİ önü Ataçkent Sitesi kavşağında devam ediyor. Geometrik düzenleme çalışmalarının ardından sinyalizasyon sistemi konulmak suretiyle bir sinyalize kavşak haline getirilecek olan bölgede ayrıca peyzaj çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.

Ulaşım Düzenleme ve Trafik İyileştirme Projesi’ni yürüten Belediye Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş, şehrin trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde yeni açılan döner kavşaklar ve yollar üzerinde yapılan trafik düzenleme çalışmaları hakkında bazı bilgiler verdi. İki yıldan bu yana şehir içi yolların üzerinde bulunan önemli kavşak noktalarında geometrik düzenleme ve sinyalizasyon çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Babaş, şu ana kadar 18 kavşak noktasında çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Babaş, şöyle konuştu: “Düzenlemesini yaptığımız tüm kavşakların alt yapısını tamamlayarak trafik sinyal sistemleri ile trafik levhalarını ve işaretlerini tamamen yeniledik. Bu kavşaklarda en modern, ileri teknoloji ürünü sinyal sistemlerini ve ledli trafik lambalarını kullanıyoruz. Bu çalışmalarımızda yol ağındaki eksiklik ve yanlışlıkların düzeltilmesini ve şehir içi yol ağı kapasitesinin etkin şekilde kullanılmasını hedefliyoruz. Amacımız bu çalışmalar neticesinde hem trafiği önemli ölçüde rahatlatmak, hem de trafik kazalarını azaltarak insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır”
Şehrin her tarafında altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve buna paralel olarak da kavşaklardaki sinyalizasyon sistemi kurulumlarının sürdüğünü belirten Fen İşleri ve KASKİ Müdürü Tahsin Babaş, çalışmalar sayesinde şehir genelinde trafik akışının hızlandığını, ancak daha iyi sonuçlar elde etmek için bir süre daha beklemek gerektiğini söyledi.

Babaş, sinyalizasyon sistemleriyle ilgili çalışmaları tamamen kendi teknik personelleriyle yürüttüklerini ve çalışmaların olumlu sonuçlarının ileride daha iyi gözlemleneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA