Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi

Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında Artvinli iş adamları tarafından Borçka'da yaptırılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Kemal Cirit, eğitim alanında Türkiye'nin hızlı ve değişen bir yapıda olduğunu belirterek, bu süreçte kent genelinde daha başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Artvin'e yatırım yapmak isteyen iş adamlarına her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade eden Vali Cirit, şunları kaydetti:

"Artvinli olup da dışarıda yaşayan kardeşlerimizin memleketlerine yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. İşte bugün protokolünü imzalayacağımız Borçka Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunu memleketlerine eğitim alanında yatırım yapmak için gelen Borçkalı hayırsever Fehmi ve Halil Bakır işadamlarımız yaptırıyorlar. Kendilerini Artvin'e borçlu hissediyorlar. Borçka ilçemize imzalayacağımız protokolle bir eğitim kurumunu bağışlayacak olan Fehmi ve Halil Bakır kardeşlere, Artvinli hemşerilerimize devletimiz adına gönülden teşekkürlerimi iletiyorum."

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise gençliğe yapılan hizmetin geleceğe yapıldığını, fiziki mekanların modern yapılara kavuşması ile eğitim seviyesinin daha iyi noktalara geleceğine inandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile iş adamları Fehmi ve Halil Bakır kardeşler protokolü imzaladı.

Kaynak: AA