Çan'dan Kısa Kısa

Çan ilçesinde, Türk Kızılayına kan bağışlayanlara madalya verildi.

Türk Kızılayı Çan Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 10 ünite ve üzerinde kan bağışı yapan vatandaşlara madalya ile teşekkür plaketi dağıtıldı.

Şube Başkanı Mehmet Sönmez, Çan'ın kan bağışlarında örnek bir ilçe olduğunu belirterek, kan bağışçılarına teşekkür etti.

Konuşmanın ardından bağışçılara madalyaları ve teşekkür belgeledi teslim edildi.

Törene, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ile davetliler katıldı.

-"Tarla Günü" etkinliği

Çan ilçesinde, "Tarla Günü" etkinliği yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, silajlık mısır yetiştiriciliği konusunda Bahadırlı köyünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin tarımsal faaliyetleri içerisinde hayvancılığın önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Çan'ın da tarımsal faaliyetler içinde önemli bir yeri bulunduğuna işaret eden Akkuş, "Silajlık mısır, yeşil bol sulu, enerji değeri yüksek bir yem bitkisi olmasından dolayı sür verimini de artırmaktadır. Bu nedenle silajlık mısır üretimi hayvancılık işletmeleri için çok önemlidir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Kahveci ise hayvancılık sektöründeki gelişmenin sürdürülebilirliği için hayvansal ve bitkisel üretimin entegre şekilde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından mısır tarlası gezildi, yetiştirilen ürün hakkında katılanlara bilgi verildi.

Etkinliğe, Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ile üreteciler katıldı.

Kaynak: AA