Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Hayvanlarda sonbahar şap aşılama kampanyasının başladığı bildirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında 'dabak' diye de bilinen şap hastalığının hayvanlarda et ve süt veriminde büyük kayıplara, genç hayvanlarda ölüme, gebe hayvanlarda ise yavru atmaya neden olduğunu ve bu durumun beraberinde ekonomik kayıplara yol açtığını belirtti.

Sonbahar şap aşılama kampanyasının 20 Kasım'a kadar devam edeceğini bildiren Tüfekçi, şunları kaydetti:

"Kampanya süresince ilimizdeki büyükbaş hayvanların yüzde 85'inin aşılanması hedeflenmektedir. Yaklaşık olarak 110 bin büyükbaş hayvanın iki aylık sürede aşılanmaları gerçekleştirilecektir. Hastalıkla mücadele kapsamında yapılacak olan yoğun aşılama çalışmaları neticesinde hastalığın yayılmasının engellenmesi ve mevcut hastalık mihraklarının söndürülmesi amaçlanmaktadır''

Aşılama kampanyasının başarıya ulaşması için üreticilerin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları ve aşılama için gelen sağlık personeline yardımcı olunması gerektiğini belirten Tüfekçi, hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla bakanlık tarafından alınan tedbirlere uymayanlara 6 bin 400 lira idari para cezası verileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA