Manavgat, Susamını Markalaştırmak İstiyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın başta susam olmak üzere tüm yöresel ürünlerini tescillendirip marka haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Boztaş, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, oda bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Odanın 2014-2017 Stratejik Planı ve 2023 Manavgat Vizyon Projesi çalışmaları ile meslek grupları toplantılarının devam ettiğini anlatan Boztaş, 1 ile 20 Kasım 2013 tarihleri arasında Alışveriş Festivali düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda açtıkları stantın önemli kesimlerden ilgi gördüğünü ifade eden Boztaş, fuarda Manavgat ilçesine ait yöresel ürünlerin sergilendiğini kaydetti.

Manavgat'ın yöresel ürünlerini bu tür fuarlarda tanıtarak marka haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Boztaş, şunları söyledi:

"Manavgat Susamı, 15.yy'da Osmanlı Mutfağı'nı süslemiştir. Resmi arşivlerde bu kayıtlıdır. Manavgat susamı, tarihinden aldığı güçle yeniden marka olacaktır. Coğrafi işaretleme yöntemi ile marka tescili yapılacak. Bu yöndeki çalışmamız devam ediyor. Belenobası Karpuzu da ziyaretçilerden tam not aldı. Belenobası Karpuzu da marka tescili almayı hak eden bir ürünümüz. İlçemizin, markalarla anılması gerekiyor. Markalar şehri olmaya kararlıyız."

Kaynak: AA