Enerji Oscarları Sahiplerini Buldu

Enerji sektörüne yapılan hizmetleri ve katkıları desteklemek amacıyla verilen Enerji Oscarları sahiplerini buldu.

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında verilen ICCI Enerji Oscar Ödülleri için JW Marriott Hotel'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı tören düzenlendi.

Ödüllere başvuran yaklaşık 50 şirketin enerji tesisleri "yenilenebilir enerji santralleri" ve "termik santraller" olmak üzere 2 kategoride değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Oscar ve jüri özel ödülleri sahiplerini buldu.

Yenilenebilir enerji santralleri alanında hidroelektrik kategorisinde 2M Enerji Üretim AŞ'ye ait Sıra Konaklar Regülatörü ve HES, rüzgar kategorisinde Fina Enerji'ye ait Ziyaret RES ve Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Çatalca RES, jeotermal kategorisinde Maren Maraş Elektrik Üretim, Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Maren Germencik JES,biyokütle ve atık kategorisinde Mey Alkollü İçkiler AŞ'ye ait Nevşehir İçki Fabrikası ödül aldı.

Termik santraller atık ısı kategorisinde Trakya Yenişehir Cam Sanayi AŞ'ye ait Bursa Trakya Cam Fabrikası, doğalgaz kategorisinde Enerjisa Enerji AŞ'ye ait Bandırma 1 Doğalgaz Çevrim Santrali, kömür kategorisinde ise İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ'ye ait Bekir Termik Santrali ve Ciner Grubu'na ait Silopi Termik Santrali ödüle değer görüldü.

Öte yandan, biyokütle ve atık kategorisinde Nuh Çimento Sanayi AŞ'ye ait Kocaeli Arıtma Çamuru Kurutma Tesisi, güneş kategorsinde Fina Enerji'ye ait Özyeğin Üniversitesi Fotovoltaik Enerji Santrali, doğalgaz kategorisinde ise Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ak Gıda Kojenerasyon Tesisi, jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

Kaynak: AA