Borçka'nın İçme Suyuyla İlgili İddialar

Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, "2013 yılında yaklaşık 16 tahlil yapılmış ve suyumuzda herhangi bir kirlilik belirtisine rastlanılmamıştır" dedi.

Küçük, şehir içme suyuyla ilgili iddialara yönelik yaptığı basın açıklamasında, mevsimsel olarak düşündükleri, özellikle son dönemlerde ishal ve mide bulantısı, karın ağrısı şikayeti ile yaklaşık 30 kişinin hastaneye gittiğini bildiklerini, bunun üzücü bir durum olduğunu belirtti.

Genellikle halk arasında su ve gıdaya bağlı olarak rahatsızlıkların olduğu söylentisini duyduklarını ifade eden Küçük, şunları söyledi:

"Bu sebepten dolayı belediye olarak sağlık ekipleri ile ortak bir çalışma başlattık. Zaten rutin olarak her ay düzenli olarak ilçe merkezinin içme suyu şebekesinin genel analizini yaptırıyoruz. Ama son dönemlerde artan sağlık sorunları nedeni ile Artvin Halk Sağlığı laboratuvarından gelen uzman hekimler ve Ankara'dan gelen Sağlık Bakanlığı uzman hekimleri ile ilçe merkezini besleyen içme suyu şebekesinin tahlillerini yaptırdığımızda sağlık sorunlarının içme suyundan kaynaklanmadığını tespit ettiler. Artvin Devlet Hastanesi ve Erzurum sağlık laboratuvarlarında yaptırdığımız tahliller suyumuzun temiz olduğunu gösteriyor ve şu anda tahlil sonuçları önümde. İlçe merkezini besleyen şebekede herhangi bir sorun olmadığı bu tahlillerle belgelenmiştir."

Küçük, 2013 yılında yaklaşık 16 tahlil yapıldığını ve suyda herhangi bir kirlilik belirtisine rastlanılmadığını kaydederek, "Halkımız belediye suyunu gönül rahatlığı ile içebilir. Benim evde 5 yaşında torunum var ben daha marketten gidip de su almış değilim. Vatandaşlarımızdan ricam sokakta dolaşan dedikodulara kulak asmamalarıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA