Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Gök

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, "Ceylanpınar'da 15 okulun temelini atıp bu sene sonu itibariyle bitirmiş olacağız" dedi.

Ceylanpınar Kaymakamlığı'nca ilçeye yeni atanan öğretmenler için TİGEM Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen sıra gecesi etkinliğine katılan Gök, öğretmenlerle bir süre görüştü.

Gök, burada yaptığı konuşmada, hükümetin son yıllarda eğitim anlamında ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

Şanlıurfa'nın söz konusu gelişmelerden en fazla etkilenen illerin başında geldiğini belirten Gök, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'da yılda 52 bin öğrenci kaydı gerçekleşiyor. Son 5 senedir İstanbul'dan sonra en fazla öğretmenin atandığı il konumundayız. Tabi ki derslik açığımız da var. Ceylanpınar'da 15 okulun temelini atıp bu sene sonu itibariyle bitirmiş olacağız. Şu an itibariyle öyle zannediyorum 5 okulumuzun temeli kaldı ama yıl sonu itibariyle bunu bitirmiş olacağız.

Öğretmen açığımız var bu öğretmen açığımızı önümüzdeki günlerde inşallah gidermiş olacağız. Çünkü eğititim kalkınmadır, gelişmedir, büyümedir. Eğitim beşeri sermayenin ta kendisidir. Eğer ülkenin küreselleşen dünyayla rekabet etmesini istiyorsak eğitimimize önem vermek zorundayız."

Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı da yeni atanan öğretmenlere moral vermek amacıyla programı hazırladıklarını dile getirerek, yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi.

Etkinlikte katılımcılar sıra gecesi ekibinin seslendirdiği yöresel türkülerle eğlendi.

Kaynak: AA