Dikili Yeni Su Kaynağında Kutlama Yaptı

Dikili Belediyesi’nin açtığı içilebilir memba suyu tadındaki yeni su kuyularının açılış töreni ve halka tanıtımı yoğun katılımla gerçekleşti.

Dikili Yeni Su Kaynağında Kutlama Yaptı
Karadağ’ın tepesinde eski Uzunburun Köyü’nde yapılan yemekli törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP’li eski Milletvekili Muharrem Toprak, Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Dikili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili Belediye Meclis Üyeleri ve 3 bin civarında vatandaş katıldı.

DİKİLİ HALKINA HİZMETİ AMAÇLADIK
Kazan kazan yemeklerin pişirildiği etkinlikte konuşan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, "Meclis üyelerimiz ile birlikte karar verdik. Hiçbir zaman başaramayız hissine kapılmadık. Çünkü halkımızın ihtiyacı olan en büyük eksikliği gidermek için yola çıktık. Başarının sahibi çoktur ama başarısızlığın sahibi tektir. Ben bu ekibin kaptanı olarak bunu göze aldım. Önümüzde seçim var. Ancak biz seçim kaygısıyla hareket etmedik. Dikili halkına hizmeti amaçladık. Çok doğru bir karar vermişiz ki başarılı olduk. Buna devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız sırasında sabırla neticeyi bekleyen halkımıza teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bugün buraya gelmesi bile bize verdiği önemden ötürüdür. Bugüne kadar her konuda bize destek oldu. Bundan sonra da desteklerini sürdürecek. Dikili halkı olarak kendisini çok seviyor, çok sayıyor ve bize yaptığı desteklerden dolayı sizin tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi

Altıparmak konuşmasının ardından davul zurna eşliğinde ve vatandaşların alkışları arasında zeybek oynadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, "Bu bölgede Dikili’nin de Bergama’nın da, Kınık’ında birçok problemleri var. Dikili’de ki jeotermal kaynakları ile de hukuki araştırma yapıyoruz. Bu konuda da bir yatırım yapacağız. Altyapı, arıtma, yol gibi sorunları sizlerle ve başkanımızla birlikte çözmeye çalışacağız. Üç senede Dikili’nin temel sorunlarını, altyapı problemlerini çözeriz. Bir belediye ve bir kültür binası projeleri bitirilirse yapacağız” diyerek, yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti ve kuyuların Dikili'ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Daha sonra Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, alana gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindekilere kuyuları gezdirdi ve kuyular hakkında bilgi verdi. Başkan Kocaoğlu’nun kuyuları gezdiği sırada sondajı yapılan dördüncü kuyudan su bulundu. Kocaoğlu ve berberindekiler suyun fışkırmasını ilgi ile izlerken burada sondaj çalışmasını yapan şirket sahibi Muzaffer İnanç’tan bu kuyu hakkında da bilgi aldı.

BEŞ KUYU AÇILDI
Karadağ’da bulunan Uzunburun Köyü mevkii’nde ki yeni su kaynaklarında sondaj çalışması yapan şirket sahibi Muzaffer İnanç toplam 5 kuyu açıldığını ve bir kuyu daha açılacağını ifade ederek; ‘Birinci kuyudan saniyede 18, ikinci kuyudan 24, üçüncü kuyudan 28, dördüncü kuyudan 30 beşinci kuyudan 25 litre su’ alındığını bildirdi.
Kaynak: İHA