Aksaray’da Ahilik Haftası Kutlamalarında Halk Oyunları Yer Aldı

Eylül ayının üçüncü haftası olarak belirlen Ahilik Haftası Aksaray’da kutlanmaya başladı.

Aksaray’da Ahilik Haftası Kutlamalarında Halk Oyunları Yer Aldı
Aksaray Hükümet Meydanındaki törene Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Aytekin, Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ve çok sayıda kamu kurum müdürü katıldı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı'na Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin çelenk koymasıyla başladı.

Halk oyunları gösterisinin de yer aldığı törende konuşan Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, “Ahilik, Ahi Evran Veli Hazretleri tarafından Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’nin tavsiyesi ile Anadolu da 13’üncü yüzyılda teşekkül eden esnaf dayanışma teşkilatıdır. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu da yaşayan Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik, hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını, iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işleyişi olan Ahilik, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Ahilik, Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasından sonra bu coğrafyada birlik ve beraberliği tesis eden en önemli teşkilattır” dedi.

Yılın Ahisi seçilen marangoz ustası Recep Oğuz ödülünü Vali Yardımcısı Kubilay Ant’ın elinden aldı. Program Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA