Kuşadası’nın Beldelerinden Sağlık Hizmeti Talebi

Kuşadası’na bağlı Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde sağlık hizmetlerinin son bir yıldır sadece mesai saatleri içerisinde verilmesi nedeniyle beldelerde yaşayanların mağdur olduğu ileri sürüldü.

Kuşadası’nın Beldelerinden Sağlık Hizmeti Talebi
Yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı ve çoğunluğun da emeklilerin oluşturduğu her iki beldenin sakinleri, hafta içi 17.00’den sonra ve Cumartesi ile Pazar günleri sağlık hizmeti alamamaktan şikayetçi oldu.
Ortadaki sorun nedeniyle sağlık açısından büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Belde sakinleri, sağlık hizmetlerinin eskiden olduğu gibi hafta sonları da dahil olmak üzere 24 saat süreyle yapılması için imza toplamaya karar verdi. CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan ise Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinin toplam nüfusunun 30 bine yakın olduğuna dikkati çekerek, son bir yıldır mesai saatleri dışında ve hafta sonları sağlık hizmeti verilmemesinin birçok sorunu da beraberinde getirdiğini ve her iki belde halkının mağdur olduğunu söyledi.

Bir iğne vurulmak için bile 70 yaşındaki bir emeklinin 15-20 kilometre uzaklıktaki Kuşadası Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldığına dikkati çeken CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan, “Davutlar ve Güzelçamlı toplam 20 bin nüfuslu bir yer. Binlerce insanın yüzde 60’ı, 70 yaş sınırı içerisinde, çoğunluğu emekli vatandaşlarımız. Bunların hafta sonları ve hafta içi de saat 17.00’den sonra sağlık sorunuyla karşılaştıklarında çalabilecekleri bir tek kapı yok. En yakın hastane Kuşadası’nda ve 15-20 kilometre uzaklıkta. Zaten Kuşadası Devlet Hastanesi acil servisi kendi yükünü zor kaldırıyor, hatta kaldıramıyor. Burada yaşayanlar bu sağlık hizmetlerinin eksik ve yetersiz oluşundan son derece muzdarip. Bundan bir yıl öncesine kadar böyle bir sıkıntı yoktu. Davutlar Sağlık Ocağı’nda 24 saat hizmet veriliyordu. İlk müdahalelerde bir çok canın kurtarılmasına vesile olmuşlardı. Ama son bir yıldan beri hafta içi Saat: 17.00’den sonra, hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki tam gün sağlık hizmeti veren hiçbir kurum bulunmamaktadır. Acil bir durumda veya basit bir konuda bir iğne vurulmak için bile 15-20 kilometre uzaklıktaki Kuşadası Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyorsunuz. 70 yaşını aşmış emeklileriz bile hafta sonları bir iğne vurulmak için kilometre yol gitmek zorunda kalıyorlar. Sağlıkta çağ atladık diye övünenler, bu içler acısı duruma bir an önce el atmalarını bekliyoruz. Yapılacak olan en basitinden bir nöbetçi doktor, bir nöbetçi hemşire ve bir nöbetçi hizmetli“ dedi.

Kaynak: İHA