Cami Cemaatinden 'Atama' Protestosu

Bartın'da cemaat, mahallede görevli imamın başka bir camiye atanmasını protesto etti.

Şiremirçavuş Mahallesi'ndeki Sofuoğlu Camisi'nde 3 aydır vekil imam olarak görev yapan Sabri Aydemir, Kozcağız Yeşilyurt Köyü Camisi'ne atandı. Mahalledeki camide ise aynı mahalledeki İğciler Camisi'nin imamı Satı İnan görevlendirildi.

Müftülüğe müracaat ederek, Aydemir'in görevine devam etmesini isteyen cemaat, olumlu cevap alamayınca durumu cami avlusunda protesto etti.

Aydemir'in evindeki eşyalarını boşaltmasına izin vermeyen protestocu grup, "İslam'da torpil yoktur, torpilli atama yapanlar istifa", "Biz hocamızı istiyoruz", "İslam'da şike olmaz", "Sabri hocamızı bırakmayız" yazılı dövizler taşıdı.

Şiremirçavuş Mahallesi Muhtarı Hayrullah Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün Bursa'da olması nedeniyle telefonla görüşebildiklerini anlattı.

Gündüz'ün konuyla döndüğünde ilgileneceğini söylediğini ifade eden Saraç, "Mahalle halkı imamı çok seviyor, ben de çok memnunum. Mahallemizde çok sevilen imamın burada kalmasını istiyoruz. Eğer, vatandaşlar da bu denli tepkilerini dile getiriyorsa imamın mahalle camimizde kalması daha hayırlı olur" diye konuştu.

Kaynak: AA