Btso Sinerji Buluşmalarına Orhangazi İle Devam Etti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ‘sinerji’ buluşmalarının ikincisi Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Btso Sinerji Buluşmalarına Orhangazi İle Devam Etti
İznik’te gerçekleştirilen toplantıya, Bursa ili sınırlarındaki oda ve borsalar katılım gösterdi. Sektörel problemlere dikkat çekmek ve ilçeleri ziyaret ederek aktif üyelerin kaynaşmasını sağlamak adına gerçekleştirilen “Sinerji Buluşmaları”nın ikincisi Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ‘tanımlanan’ değil ‘tanımlayan’ Bursa olmak için yola çıktıkları sinerji buluşmalarının önemine dikkat çekerek, “Bursamız’ın ticaretinden sanayisine, tarımından turizmine her alanda gelecek stratejilerini birlikte şekillendirip, yeni zenginlik alanları oluşturmak için işbirliği yapacağız. Rekabetçi yapısı, ileri teknolojiyle ve katma değeri yüksek üretim anlayışıyla Bursa’nın sanayi ve ticaret alanındaki 2023 stratejilerini ortak akıl ile birlikte kurgulayacağız. İlçe oda ve borsalarımızın bölgesel stratejileri ile Bursa için hazırlanmış her alandaki projelerimizi ve sektörel yol haritalarımızı entegre ederek Bursamızın değerine değer katacağız” dedi.

"GELECEĞİMİZİ TAYİN ETMELİYİZ"
Hızla değişen ve dönüşen dünyada ekonomilerin artık ülkeler değil kentler üzerinden yarıştığını vurgulayan Burkay, “Ülkelerin gelişmişliğini cazibe merkezi kentlerinin sayısı ve gücü belirliyor. Bu nedenle Bursa’yı yalnızca ülkemizde ve bölgemizde değil dünyada bir çekim merkezi yapabilmek için vizyonumuzu birkaç basamak daha üste taşımak, farklı bir gelecek için mutlaka daha değerli adımlar atmalıyız. Bunun için yarına dair tezleri, geleceğe sair iddiası olan siz değerli dostlarımın enerjilerini farklı bir dinamikle bir araya getirip kendi geleceğimizi tayin etmeliyiz” şeklinde konuştu.

"OTOYOL AVANTAJ GETİRDİ"
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu da Orhangazi’nin sanayi ve tarımda oldukça güçlü durumdayken, turizm açısından henüz arzu edilen noktalara gelemediğini belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlçemizden geçecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ile birlikte İstanbul gibi büyük bir metropole olan uzaklığımız 45 dakikaya düşecek. Bu sayede ilçemizin turizmden de hak ettiği payı alacağını düşünüyorum. Gerek Keramet köyü ılıcasıyla, gerek İznik gölüyle, gerek Gürle Dağı yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü parkurlarıyla, gerek su sporları imkanlarıyla ilçemiz, özellikle hafta sonları İstanbul’dan gelecek olan ailelerin dinlenme merkezi haline gelecektir. Kısacası, Orhangazi için hayalini kurduğumuz turizm yatırımlarına destek olan herkesi Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak gönülden destekliyor, her zaman yanlarında olduğumuz ifade etmek istiyorum.”
Orhangazi TSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen sinerji buluşmasına BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Akça, Fahrettin Gülener, Hasan Gürses ve Aytuğ Onur katıldı.

Ayrıca, toplantıda Bursa Ticaret Borsası, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Gemlik Ticaret Borsası, İznik Ticaret ve Sanayi Odası, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, Karacabey Ticaret Borsası, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası, Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Yenişehir Ticaret Borsası da yönetim kurulu ve meclis başkanlığı düzeyinde temsil edildi.
Kaynak: İHA