Artvin'de Sağanak

Artvin'de etkili olan sağanak nedeniyle Borçka-Artvin karayoluna düşen kayalar sürücülere zor anlar yaşattı.

Artvin'de 2 gün önce başlayan ve etkisini sürdüren sağanak nedeniyla, gece saatlerinde Borçka-Artvin karayolunun 9. kilometresinde, yamaçtan kopan büyük kayalar yola düştü. Kayaları son anda fark eden sürücüler zor anlar yaşadı.

Artvin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin yolda sürücüleri el feneri ile yavaş gitmeleri konusunda uyarmaları ve trafik işaretleriyle önlem almalarının ardından karayolları ekiplerince iş makineleri ile temizlendi.

Kentte etkili olan sağanak sebebiyle özellikle Borçka, Hopa ve Arhavi ilçelerinde derelerin debisinin yükseldiği, karayollarındaki su birikintilerinin de sürücülerin sürüş güvenliğini olumsuz etkilediği gözlendi.

Hopa ilçesinde, Kemalpaşa-Hopa karayolunun Esenkıyı mevkisinde bir süre önce yaşanan sağanak sonrası meydana gelen heyelan sırasında yamaçtan kopan kaya kütlesinin isabet etmesiyle kontrolden çıkarak şarampole düşen yolcu minibüsündeki 11 yolcu yaralanmış, karayolunun bu bölümü kısmen trafiğe kapanmıştı. Bu karayolunun kapanan bölümünün de trafiğe açılması için çalışmalarının sürdüğü ve trafiğin tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit de olay yerinde incelemelerde bulunarak, Karayolları 102. Şube Şefi Mesut Balmumcu'ya yolun kapanan bölümünün de en kısa zamanda trafiğe açılması için gerekli çalışmaların kısa sürede tamamlanması talımatı verdiği öğrenildi.

Kaynak: AA