'Türkvizyon Şarkı Yarışması'

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk dünyası insanlarını ve sanatçılarını birbirlerine daha da yakınlaştırmak, Türk dili konuşan halklar ile ülkeler arasında, ortak müzik kültürünü, dilini ve sanatını geliştirmek amacıyla Türkvizyon Şarkı Yarışması'nı düzenlediklerini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında 20 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek "Türkvizyon Şarkı Yarışması" imza töreni için kente gelen yerli ve yabancı televizyon kanallarının genel müdürleri, Tuna'yı ziyaret etti.

Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği çerçevesinde bu yıl içerisinde ulusal ve uluslararası, akıllarda kalıcı birçok etkinliğe imza attıklarını ve bu etkinliklerin 2014 yılına kadar devam edeceğini belirtti.

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın kalıcı bir eser niteliğinde olduğunu ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Kuşakları, kültürleri buluşturacağını ve çok önemli köprüler kuracağını inanıyoruz. İlkine vesile olmak, ev sahipliği yapmak bizler için gurur verici. Türk dünyası insanlarını ve sanatçılarını birbirlerine daha da yakınlaştırmak, Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında, ortak müzik kültürünü, dilini ve sanatını geliştirmek amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Türk dünyasına ait farklı renklerin, farklı notaların aynı ahenkle bir şarkının içinde bir araya getirilmesi, ruhumuza gıda olacaktır. Gönül mirasımızın ruhuna uygun şarkılar, Türk dünyasının kalbinin attığı Eskişehir'in heyecanına heyecan katacaktır."

Ziyaret sonunda yabancı televizyon temsilcileri, ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Tuna'ya verdi.

Kaynak: AA