Bbp Lideri Destici’den Ankara’daki Saldırıyla İlgili Açıklama

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Genel Müdürlüğü ve polisevine düzenlenen eş zamanlı saldırılara ilişkin, “Birkaç ay önce iktidar partisinin genel merkezine aynı şekilde roketatarla saldırı düzenleyen teröristler, birkaç ay sonra emniyet genel müdürlüğü binasına roketatarla saldırı düzenleyecek boşluğu, istihbarat zafiyetini güvenlik zafiyetini nereden buluyorlar” dedi.

Çorum’da düzenlenen SPP Genel İstişare ve Yerel Yönetimler Toplantısı’nda konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürlüğü ve polisevine yapılan saldırıyı kınadı.

Emniyet teşkilatı güvenlik güçlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Destici, “Saldırıdaki en büyük teselli kaynağı herhangi bir yaralanma ve ölüm hadisesinin gerçekleşmemiş olmasıdır. Ama bu şunu örtmez. Ankara’nın göbeğinde başkentte nasıl oluyor da birkaç ay önce iktidar partisinin genel merkezine aynı şekilde roketatarla saldırı düzenleyen teröristler, birkaç ay sonra emniyet genel müdürlüğü binasına roketatarla saldırı düzenleyecek boşluğu, istihbarat zafiyetini, güvenlik zafiyetini nereden buluyorlar. Bunun sorgulanması ve araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanmış olması birisinin ölü olması, birisinin yaralı olarak ele geçirilmesinin teselli olarak düşünüyorum” dedi.

Bu tür saldırıların devam edebileceğine dikkat çeken Destici, ülkeyi yöneten hükümet başta olmak üzere emniyet teşkilatı ve istihbarat teşkilatlarının bu tür saldırılara karşı hazırlı olması çağrısında bulundu.

Dün gece Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü ne DHKP-C tarafından yapılan saldırılan önümüzdeki günlerde PKK tarafından gerçekleştirilirse bunun hiç kimseye sürpriz olmayacağını dile getiren Destici, “Bir de aynı anda o bölgede silahlı eylemler, metropollerde bombalı eylemler yine PKK tarafından gerçekleştirilebilir. Yine aynı anda 3-4 askeri birliğimize saldırı düzenlenebilir. Bunları ben uyarmak için söylüyorum. Çözüm süreci deyip de kulak üstü yatanlar için söylüyorum. PKK’ya güvenilmeyeceğini anlatmak için söylüyorum” dedi

Kaynak: İHA