1. Uluslararası Likya Gitar Günleri Sona Erdi

1. Likya Gitar Günleri, solo ve beraber gitar konseriyle sona erdi.

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı Güzel Sanatlar Fakültesi ve Salzburg Motzartium Konservatuarı işbirliğinde Kumluca'ya bağlı Adrasan beldesinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Likya Gitar Günleri'nin son etkinliğinde iki dalda düzenlenen yarışmada dereceye giren sanatçılara da ödülleri verildi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Utku Özkanoğlu, konserlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gitar sanatçılarının gündüzleri birlikte çalışma imkanı bulduğunu, akşamları da halka açık konser verdiklerini söyledi.

Özkanoğlu, ilk olmasına rağmen etkinliğin çok güzel geçtiğini kaydetti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Gitar Besteciliği" yarışmasına 15 eserin başvurduğunu ve Yunanistan'dan katılan sanatçının eserinin birinci seçildiğini belirten Özkanoğlu, "Gitar Yorumculuğu" dalındaki yarışmanın birincisinin ise Türk bir gitarist olduğunu bildirdi.

Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak da beldelerinde böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konserlerin Adrasan'a ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Akkulak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA