Edremit Körfezi'nden Kısa Kısa

BALIKESİR - Bosna Hersek'teki bazı üniversitelerde ders veren Prof.Dr. Sait Kaçapor, yeni yazacağı kitaba ışık tutması için Burhaniye'ye gelerek incelemelerde bulundu.

Yeni kitabının ismini "Boşnaklar; Türkiye'nin Sadık Vatandaşları" olarak belirleyen Kaçapor, 1878'den bugüne kadar Bosna Hersek, Karadağ ve Sancak'tan Türkiye'ye göç eden Boşnak kökenli Türk vatandaşlarının göç hikayesi ile ailelerin sosyal yapıları, yaşam tarzları, ekonomik ve yerleştikleri bölgelere alışmalarını, yemek kültürleri gibi konulara da kitabında yer vereceğini ve kitabın Türkçe ve Boşnakça çıkacağını söyledi.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'yı ziyaret eden ve ilçe hakkında bilgiler alan Kaçapor'a, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi emekli Tümgeneral Mehmet Ali Erdoğan'ın yanı sıra Burhaniye Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Eruzunlar ve üyeler eşlik etti.

-Başkan Akova'ya yol teşekkürü-

Burhaniye Belediyesinin geçen ay çalışmalarına başladığı ve kısa bir süre içinde bitirdiği Ören-Burhaniye yolu asfalt serimi, Ören Mahallesi halkı ve yolu kullanan vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanırken, Başkan Fikret Akov'ya teşekkür mektupları geliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan asfalt yol sonrası Ören Mahallesi Muhtarı Salih Erden ile başlayan teşekkür mektupları, gelmeye devam ediyor.

Son olarak Ahmet Önder adlı bir vatandaşın teşekkür yazısında "Ören'in yollarının asfalt olarak yenilenmesi Burhaniye'de ikamet eden bir vatandaş olarak beni ziyadesiyle memnun etti. Bu memnuniyetimi sizlere belirtmek istedim" ifadeleri yer aldı.

-Güre'de köy ve mahalle muhtarlarıyla dayanışma yemeği-

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, köy ve mahalle muhtarlarıyla dayanışma yemeğinde buluştu.

Saka, belediyenin Afrodit Termal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte, Edremit Belediye Başkan adaylığı için partisi CHP'ye başvuruda bulunduğunu belirtti.

Yeni dönemde belediye yönetimi ile halk arasındaki en önemli köprünün muhtarlar olacağını vurgulayan Saka, muhtarların sorunlarını dinledi, sorunların birlikte çözülmesi için söz verdi.

Kaynak: AA