Balkan Şampiyonlarından Vali Bektaş'a Ziyaret

Balkan Şampiyonası'nda tekvando branşında birincilik kazanan Kübranur Çekmece ve Kübra Korkmazer, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Bektaş, ziyarette yaptığı konuşmada, İğdir ve Taşköprü'de bazı eksikliklere ve imkansızlıklara rağmen ortaya konulan bu başarıların herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

Toplumda spor denilince futbola takılıp kalındığını savunan Bektaş, şöyle konuştu:

"Doğrusu, bu salon sporları önemli. Salon sporlarına ne kadar emek verirsek o kadar karşılık alıyoruz. İnşallah, daha fazla emek vereceğiz ve daha fazla karşılık alacağız. Kızlarımızı tebrik ediyorum. Seneye Türkiye şampiyonasında iyi bir derece yaparlarsa dünya şampiyonasına katılacaklar. Üstelik bu Uzakdoğu sporları, bizim çocuklarımızın ve gençlerimizin sevdiği ve onlara hoş gelen sporlar. Çocukların kendine güvenini geliştiren, gerçekten bir mantığı ve felsefesi olan sporlar. Buralarda başarılı olmak çok daha da önemli. Çocuklarımızı, hocalarımızı ve ailelerini kutluyorum. Onlara teşekkür ediyorum."

Bektaş, spora desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Tekvando İl Temsilcisi İsmail Arıkan ise 7-9 Eylül 2013 tarihlerinde Sırbistan'da düzenlenen balkan şampiyonasıyla, sporcuların güzel bir başlangıç yaptığını söyledi.

Arıkan, amaçlarının 2014 yılında yapılacak dünya şampiyonasına katılmak olduğunu vurgulayarak, çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Dereceye giren Çekmece ve Kormazer'e, Vali Bektaş tarafından çeyrek altın hediye edildi.

Ziyarete, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, Araç İğdir Lisesi Spor Kulübü Antrenörü Ercan Çelik ile Taşköprü Lider Spor Kulübü Antrenörü Abdullah Kuşçu katıldı.

Kaynak: AA