Zonguldak'taki Grizu Faciasına İlişkin Dava

Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocağında 17 Mayıs 2010'da 30 madencinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı grizu patlamasıyla ilgili 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında Yapı-Tek firmasınca eksi 540 kodunda yürütülen galeri açma işi sırasında 28 işçi ve 2 mühendisin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı grizu patlamasıyla ilgili Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 28 sanıktan 3'ü ile bazı mağdur aileler ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi raporunun UYAP Sistemi üzerinden gönderildiğini, dosyanın aslının kendilerine ulaşmadığını belirterek, raporun aslının mahkemeye sunulduğunda mütalaa için cumhuriyet savcısına teslim edilmesine karar vererek, duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

Bu arada kararın okunmasının ardından bazı mağdur aileler, duruşma salonundan çıktıkları sırada davanın sonuçlanmamasına tepki gösterdi.

-Olay

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 540 kodunda 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu patlamasının ardından taşeron olarak galeri açma işini yürüten firmanın 30 çalışanından haber alınamamıştı.

TTK ekipleri, 20 Mayıs 2010'da kurtarma kafesine yaptıkları donanımla eksi 540 koduna inmeyi başarmış, 28 cenaze yer üstüne çıkarılmıştı. Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesetlerine ise faciadan 8 ay sonra ulaşılmıştı.

Olayla ilgili daha önce 4 bilirkişi raporu hazırlanmıştı.

Kaynak: AA