Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Aycı Açıklaması

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye'nin demir çelik sektöründe dünyanın 8'inci, Avrupa'nın da 2. büyük üreticisi olduğunu bildirdi.

Aycı, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin sanayi, ticaret ve üretim alanının yanısıra tarihi, kültürel ve demografik özellikleriyle Türkiye'nin nadide şehirleri arasında yer aldığını söyledi.

Hatay'ı, farklılıkların uyum içerisinde bulunduğu kent olarak tanımlayan Aycı, şehrin sadece Türkiye ve bölgenin değil, dünyanın da hoşgörü merkezi konumunda bulunduğunu vurguladı.

Hatay'ın tarihten bu yana sanayi ve ticaretle anıldığına dikkati çeken Aycı, şunları kaydetti:

"Hatay, ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip. Ülkemizin en önemli tarım arazilerinden biri de Hatay'da bulunuyor. Sulanabilir olduğu takdirde ülkemizin tarımsal sanayisi de burada değerlendirilebilecek. Hatay'ın demir çelikteki payını, gücünü unutmak mümkün değil. Şu anda yassı çelik üretimimizin yarısı Hatay'da. Demir çelik sektöründe dünyanın 8'inci, Avrupa'nın da 2'nci büyük üreticisiyiz. Demir çelik sanayinde en önemli şehirlerden biri de Hatay'dır. Dolayısıyla Hatay'ın ülkemiz sanayisi için ne ifade ettiğini ve ihracat merkezi olarak da bugün ülke ihracatına yaptığı katkıyı unutmamız mümkün değil. Ama dünyada rekabet çok hızlı, gücümüzü yükseltmemiz lazım. Rekabette geri düşmememiz gerek. Frene bastığımz, yavaşladığımız ve gözümüzü hedeften ayırdığımız an geri düşeriz."

Vali Lekesiz de sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileriyle biraraya gelerek, Hatay ekonomisini konuşacaklarını belirtti.

Hatay'a yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade eden Lekesiz, "Aycı'nın hem bireysel hem kurumsal birikimlerinden yararlanmak ve Hatay'ın geleceğinin daha iyi kurulması için bazı kararların alınması yönünde önemli çalışma yapacağız" dedi.

Kaynak: AA