Müzebüs Borçkalı Öğrencilerle Buluşacak

Rahmi Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici Müzebüs, yarın Borçkalı öğrencilerle buluşacak.

Rahmi Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, yaptığı açıklamada, Müzebüs'ün, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Artvin ile başlayacağını belirtti.

Müzebüs'ün, 18-20 Eylül'de Artvin'de 3 okulun konuğu olacağını ifade eden Bayam, "Kısıtlı imkanlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Artvin'den başlayan Müzebüs, 18 Eylül'den itibaren Artvinli öğrencilerle buluşacak. 18 Eylül'de Artvin'in Borçka ilçesinde Karşıköy İlköğretim Okulu ile başlayacak Müzebüs ziyaretleri, Muratlı İlköğretim Okulunda 19 Eylül ve 20 Eylül'de Yeniyol İlköğretim Okulu ile devam edecek" dedi.

Yola çıktığı günden bu yana bin 419 okulda, 268 bin 895 öğrenciye ulaşan gezici müzenin, bu yıl da 27 ilde 132 okul ve 30-35 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediğini kaydeden Bayam, şunları söyledi:

"Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden tüm Türkiye'yi gezen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs'te iki eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor."

Kaynak: AA