Kocaeli’de Yangın Dehşeti

Kocaeli’nin Derince ilçesinde bir evde çıkan yangında, 18 aylık çocuk hayatını kaybetti.

Kocaeli’de Yangın Dehşeti
Yenikent Mahallesi Barış Manço Parkı mevkiindeki Son Çağ Sitesinde bir dairede kiracı olarak ikamet eden Faruk Şamlı işyerindeyken, yangın çıktığı an eşi Sibel Şamlı ve iki kızı evdeydi. İddiaya göre, anne Sibel Şamlı, iki kızını evde bırakarak çöpleri atıp markete gitmek için evden ayrıldı. Bu esnada evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden çıkan dumanları gören çevredeki vatandaşlar ve apartman sakinleri durumu itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede gelen itfaiye erleri yangına müdahale etmeye başladı.

Evinin yandığını haber alan anne Sibel Şamlı, kızlarını kurtarmak istedi. Kapıyı açan Sibel Şamlı, alevlerin arasında kalarak yaralandı.

Yangın esnasında evde mahsur kalan Elanur, eve giren itfaiye erleri tarafından ağır yaralı dışarı çıkarıldı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Elanur Şamlı ve annesi ambulansla Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın nedeniyle bölgeye İzmit ve Körfez ilçelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu arada yangın söndürme sırasında dumandan etkilenen bir itfaiye eri zehirlendi. İtfaiye eri ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın bir saat süren çalışmayla söndürüldü. Yangında 18 aylık Sedanur Şamlı alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. Sedanur Şamlı’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı

Yangın esnasında apartmanda mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye erleri tarafından sepetle camlar ve balkonlardan alınarak aşağıya indirildi. Dumandan etkilenen yaklaşık 10 apartman sakini ambulansla Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yangının çıkış nedeni henüz kesin bilinmezken evdeki piknik tüpünün patladığı iddia edildi. Olay yerine gelen baba Faruk Şamlı sinir krizi geçirdi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA